Ђоковић обишао цркву у Ници, дружио се с децом

НИЦА: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић посетио је цркву Успења Пресвете Богородице у Ници, а у дечјој позоришној представи након литургије глумио је "страшног лава" на одушевљење присутних малишана.
Djokovic u Nici/Tanjug/AP
Фото: Tanjug/AP

Председник Савеза Срба Француске Ђуро Ћетковић рекао је Танјугу да је Ђоковић показао изузетно стрпљење и наклоност према деци и родитељима који су досли на дружење после литургије. 

Он је навео да му је Ђоковић рекао да је култура најбољи начин да се очува српска баштина и идентитет. 

"Поздравио бих све Србе из Француске и из целог света и свима бих се захвалио што и даље верују у наш народ, што и даље верују у нашу земљу Србију, што се труде да свако на свој начин у различитим деловима света организују оваква окупљања и створе заједнице, свако према својим могућностима", поручио је Ђоковић у разговору са Ћетковићем. 

Како наводи Ћетковић, на дечије питање шта је оно што га највише подсећа на детињство, Ђоковић је испричао да је то безбрижност и могућност да изађе напоље у било ком тренутку "и да се играмо од изласка сунца до његовог заласка", истичући да се посебно сећа када га је деда водио на тенис.

Он је додао да увек оживи нека сећања и осети носталгију кад год слети у Србију јер, како је рекао, посебан осећај је бити са својим народом. 

"Без обзира колико смо недаћа прошли као народ јако је лепо видети како се сви заједно окупљамо, па ево и ова мала заједница далеко од домовине негује културу и заједништво и пријатељство, другарства се ту рађају међу децом. То је оно најбитније да се држимо заједно, а не да чекамо неке недаће и несрећне тренутке да би се ујединили", каже Ћетковић да му је испричао Ђоковић.

Ђоковић је, наводи Ћетковић, обећао и да ће доћи на гала вече 800 година аутокефалности Српске православне цркве, које припремају парохија Светог Саве у Паризу и Савез Срба Француске крајем октобра следеће године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести