Ђоковић: Останите код куће, хвала Кини на помоћи Србији

МОНТЕ КАРЛО: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, позвао је данас све људе да остану у својим домивима, и тако помогну лекарима и здравственим радницима током епидемије вируса корона.
djokovic
Фото: Tanjug/ AP Photo/Lee Jin-man

Ђоковић је истакао и да тренутну изолацију треба искористити за лични раст и рад на стварима за које се обично "нема времена".

"Молим се за све људе, поготово за оне којима је подршка и молитва сада највше потребна, да оздраве и да сви заједничким снагама пребродимо овај вирус. Тешка су и изазовна времена", написао је Ђоковић на Инстаграму, уз објављењу фотографију своје породице.

Ђоковић је навео и да много људи пати и да је сада неопходно да се сви ујединимо и колективно схватимо шта нам је најбоље чинити како би се из свега овога издигли здравији, мудрији и захвалнији.

Додао је и да је захвалан на великој пожртвованости и енергији коју улажу вредни и племенити људи из медицине како би помогли великом броју људи којима је помоћ потребна.

"Молим вас да останете код куће у карантину како би поготово њима помогли да што боље и ефикасније раде и помажу људима који су у критичном стању. Покушајмо да их не оптерећујемо још више", апеловао је најбољи тенисер света.

Како је навео, катантин је сада многим људима добродошао, као и њему, јер му, додаје, дозвољава да проводи квалитетно време са породицом.

"Да се смејем, волим, љубим, грлим до бесвести са њима. Да схватим колико те наизглед једноставне ствари чине живот испуњенијим и комплетнијим", стоји у објави на Инстаграму.

Ђоковић је подсетио да је, посебно за тенисере, стална кретња карактеристична, те да их често не држи место.

"Останком код куће не само што ћемо помоћи да се вирус не рашири и додатно све оптерети, већ ћемо имати могућност да се посветимо себи и свим оним потиснутим емоцијама, подсвесним програмима за које се никада ''нема времена''", рекао је најбољи тенисер света.

Додао је да за унутрашњи рад у нашим животима мора да постоји време и да је сада наметнута ситуација подсетник да се бавимо собом.

"Да пронађемо мир, вежбамо свој ум да мислимо среће и позитивне мисли што чешће, да се молимо и тихујемо, да пишемо, читамо, певамо, плешемо, свирамо, играмо се... Све то у сврси подизања личне вибрације, а самим тим и вибрације читаве планете и свих људи, животиња, нашег екосистема", каже Ђоковић.

Он је истакао и да је ово шанса да помогнемо мајци природи да се брже опорави.

"Сви смо повезани са једним извором који нам даје љубав и снагу да овакве тренутке видимо као прилику за раст", навео је Ђоковић.

Он је написао и да велика захвалност иде земљама које се узајамно помажу у овим тешким тренуцима.

"Кина, која је велику муку претрпела у борби са вирусом, шаље несебично своју помоћ Србији кроз медицинске стручњаке и опрему која ће нам много значити. Хвала вам", истакао је Ђоковић, који се захвалио и на кинеском језику.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести