Ђоковић: Пламен није утихнуо, верујем у себе

БЕОГРАД: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић признао је данас да је спустио очекивања и да му је самопоуздање на нижем нивоу од оног на који је навикао, али и даље верује у себе да може да се врати у врх.
novak djokovic tanjug
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

"Тренирам и даље, трудим се да будем што бољи. Очекивања су другачија у односу на претходне године, вероватно зато што сам постизао изванредне резултате и низ година правио успехе, али у последњу годину осцилирао и имао проблем са лактом. Делује да сам решио тај проблем и то ми је најлепша вест у овом тренутку", рекао је Ђоковић новинарима после тренинга у ТЦ Новак.

Он је потврдио да је договорио повратак тренера Маријана Вајде и Гебхарда Фила Грича најмање до краја сезоне на шљаци.

"Све је у дизању форме, вратили су се Вајда и Грич. Надам се да ће брзо све доћи на своје. Након Ролан Гароса сешћено и анализирати урађено за нове планове. Надамо се најбољем", рекао је Ђоковић.

Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Према његовим речима, и даље је јако мотивисан да се врати у стару форму, упркос низу неочиваних пораза у последње време.

"Верујем у себе, увек сам и веровао, зато сам и остварио све тениске снове. То је суштина свега, не само спортиста. Пламен страсти није утихнуо у мени, вера постоји, а самопоуздање се стиче временом и резултатима. Ниво самопоуздања је нижи у односу на онај на који сам навикао, али брзо може да се врати. Потребно је неколико добрих мечева и један турнир", истакао је Ђоковић.

Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести