Ђоковић поражен од Рунеа, Данац освојио Париз

ПАРИЗ: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да одбрани титулу на Мастерсу у Паризу, пошто је вечерас у финалу поражен од Данца Холгера Рунеа 3:6, 6:3, 7:5.
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Thibault Camus)

Меч је трајао два сата и 34 минута.

Ово је био други међусобни дуел српског и данског тенисера, а први тријумф Рунеа.

Српски тенисер је Мастерс у Паризу освајао шест пута. Дански тенисер је вечерашњим тријумфом стигао до трећег АТП трофеја у каријери.

Србин је у поразом у Паризу остао на 90. освојених трофеја у каријери, а од тога 38. Мастерса.

Ђоковић је први дошао до брејка у четвртом гему првог сета и повео 3:1, а онда је на свој сервис потврдио брејк. Српски тенисер је одржавао предност од три гема до краја првог сета, који је добио 6:3.

Велика борба виђена је у првом гему другог сета. Србин је имао три брејк лопте, али је Руне успео да се извуче и да поведе 1:0. Данац је у наредном гему казнио грешке Ђоковића, а онда је направио брејк за 2:0. Руне је наставио са добром игром, која му је донела предност од 3:0. Дански тенисер је задржао предност од три гема за 1:1 у сетовима.

Ђоковић је добро отворио трећи сет и повео 1:0. Играло се потом гем за гем, а онда је српски тенисер у четвртом гему направио брејк. Међутим, Данац је узвратио рибрејком, а потом је и изједначио на 3:3. Играло се потом гем за гем, а Руне је направио брејк у 11. гему. Ђоковић је имао шест брејк лопти у 12. гему, али је Руне успео да се извуче и да дође до највеће победе у каријери.

Мастерс у Паризу играо се за наградни фонд од 6.008.725 евра.

Ђоковић: Руне је заслужио победу, изгубио сам од бољег

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић честитао је Данцу Холгеру Рунеу на победи у финалу Мастерса у Паризу.

Руне је после преокрета славио против Ђоковића 3:6, 6:3, 7:5 и стигао до првог Мастерса у каријери.

"Честитам твом тиму и породици. Заслужио си ову победу, имао си сјајну недељу. Срећан смо због тебе, посвећен си момак, уложио си много труда и то се исплатило. Сјајна будућност је пред тобом. Хвала мом тиму, изгубио сам од бољег противника. Некада победиш, некада изгубиш. Изгубио сам од бољег противника. Био је бољи у круцијалним тренуцима меча", рекао је Ђоковић после меча.

Руне је истакао да му је Ђоковић један од омиљених тенисера на АТП туру.

"Гледао сам те као клинац, дивио сам ти се. Желим Ђоковићу и његовом тиму све најбоље у Торину. Хвала организаторима и навијачима", рекао је, између осталог, Руне.

Ђоковић ће од 13. до 20. новембра играти на Завршном турниру у Торину.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести