Ђоковић: Посао није завршен, биће ватромета емоција

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да очекује тежак меч у недељу против Аустралијанца Ника Кирјоса у финалу Вимблдона.
Фонет/АП/Новак Ђоковић
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Ђоковић је данас у полуфиналу Вимблдона победио Британца Камерона Норија 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Најбољи српски тенисер ће се за седму титулу на Вимблдону борити против Кирјоса, који је до финала стигао пошто се Шпанац Рафал Надал повукао са турнира због повреде.

"Посао није завршен, а једино је сигурно да ће против Ника бити ватромета емоција. То ће бити Кирјосово прво гренд слем финале, сигурно је узбуђен, пошто нема шта да изгуби. Ник има страшан сервис. Нисмо дуго играли, а ја никада нисам узео сет против њега. Надам се да ће сада бити другачије. То је ново финале за мене овде, искуство би могло да иде мени у корист", рекао је Ђоковић на терену по завршетку меча са Норијем.

Српски тенисер је истакао да није добро почео дуел са Норијем, пошто је изгубио први сет.

"Полуфинале је гренд слема. Имао сам у прошлости много полуфинала на гренд слемовима, али никада није лако изаћи на терен. Камерон није имао шта да изгуби, одиграо је турнир живота. Он је сјајан тенисер, играо је пред својим навијачима и имам много респекта за њега. У другом сету сам имао среће да направим брејк на 4:3, направио је неколико грешака, поклонио ми је пар поена и изједначио сам. Важност меча је утицала", истакао је српски тенисер.

Ђоковић ће у недељу играти 32. пут у финалу неког гренд слем турнира.

Нори: Један сет није довољан за победу против Ђоковића

Британски тенисер Камерон Нори изјавио је да је Србин Новак Ђоковић заслужено изборио пласман у финале Вимблдона, преносе британски медији.

Ђоковић је данас у полуфиналу савладао Норија у четири сета 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

"Мислим да сам играо добро у првом сету. Имао сам доста добре ритерне, а и добро сам сервирао. Ово је био највецћи меч у мојој каријери. Трчао сам доста, убацивао сам лоптице у терен. Осећао сам да је Новак био нервозан. Био је то солидан сет. Знао сам да морам да још подигнем ниво игре да бих имао шансу. Био је то добар почетак, али недовољно за победу", рекао је Нори новинарима после пораза у полуфиналу Вимблдона.

Он је истакао да сматра да је други сет одлучио победника.

"Промашио сам неколико удараца у другом сету. Недостајао ми је фокус, а онда је Ђоковић подигао игру. Сервирао је невероватно добро након тога. Тешко ми је било да играм у његовим сервис гемовима. Мислим да је то направило разлику", рекао је британски тенисер.

Ђоковић ће у недељу у финалу играти против Ника Кирјоса, који је до финала стигао пошто се Шпанац Рафал Надал повукао са турнира због повреде.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести