Ђоковић повукао кандидатуру за АТП Савет играча

БЕОГРАД: Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, саопштио је вечерас да је повукао своју кандидатуру за чланство у АТП Савету играча.
Novak Djokovic u Rimu/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић након полуфинала у Риму

Освајач 17 гренд слем титула, који је летос био један од оснивача новог удружења играча ПТПА, захвалио је свима који су га номииновали, али је објаснио због чега не може да остане у трци.

"Као прво, почаствован сам константном подршком и поверењем оних који су ме номиновали. Нажалост, имајући у види последња дешавања, осећам обавезу са повучем своје име са листе кандидата. Не желим да креирам конфликт нити било какву неизвесност око играчких избора или да будем део било каквих проблема који могу да настану због тога. Радим то нерадо и тешка срца. Увек сам био и бићу страствен када је реч о представљању колега у Савету. Искрено верујем да постоји пут унапред, нешто што ће унапредити животе играча, посебно оних ниско рангираних и што ће имати позитиван утицај на тенис као спорт уопште. Уверен сам да ће ПТПА то успети ускоро да оствари", поручио је српски тенисер.

Ђоковић је у објави на Твитеру рекао да је неколико дана после његове номинације АТП усвојио ново правило које га је ставило у тешку позицију.

„Правило каже да сви чланови новоформиране ПТПА или било које друге асоцијације, за које се верује да имају ''сукоб интереса'', не могу бити номиновани или изабрани у АТП Савет играча. Као што знате, део сам ПТПА, организације која је недавно основана с намером да не буде у конфликту са АТП. ПТПА би требало тек да се организује, како што се тиче саме стратегије, тако и дугорочних визија, али упркос томе што је ПТПА јасно назначила да је против сукоба, нејасно је како ће АТП гледати на нас убудуће", појаснио је Ђоковић.

Он је на крају нагласио да у спорту којим се бави нема сукоба интереса.

„Надам се да ћемо ићи унапред, то се не односи само на оснивање нових асоцијација на играчком нивоу, већ и на све структуре унутар АТП. Желим свима здраву и срећну 2021. годину", навео је Ђоковић на крају поруке.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести