Ђоковић рутински до трећег кола Вимблдона

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је победио 102. играча на свету Кевина Андресона из Јужноафричке Републике 6:3, 6:3, 6:3 за 100 минута.
djokovic
Фото: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Била је то Ђоковићева 72. Победа на лондонској трави и 16. У низу на последња три турнира. Већ у почетном гему успео је Новак да погоди три ас сервиса и најави шта очекује његовог противника. Иако је Андерсон добро одолевао на почетку меча, у тих првих шест гемова, Новак је наставио одлично да сервира и стрпљиво чека шансу. Дочекао ју је у осмом гему када је дошао до брејка без изгубљеног поена за 5:3, а онда је рутински после 32 минута игре решио почетни сет у своју корист, 6:3.

Као и у првом сету, Новак је наставио да контролише ситуацију на терену. Андерсон је у прва три гема на свој сервис некако одолевао, али када је дошло до седмог гема, за ког кажу да је по неписаном правилу одлучујући у сету, Новак је опет заблистао. Савршеним лоб ударцем дошао је до брејка за 4:3, потом је добио гем с нулом и све је било јасно. Андерсон се сломио у наредном сервис гему у којем је Новак запечатио сет са 6:3 и тако стигао до великих 2:0 после свега 70 минута игре.

Држао се Андерсон још једном сасвим солидно у тој првој половини сета, али онда карбонска копија ситуације из прва два, брејк Новака за 5:3 и потом рутинска реализација, овера победе.

Новак ће у трећем колу играти против Американца Дениса Кудле, који је веома лако победио Андреаса Сепија у другом колу – 6:2, 6:4, 6:2.

Ђоковић и Кудла састајали су се два пута до сада. Новак је славио у оба наврата.

Оба пута састали су се 2019. године – Ђоковић је славио 3:0 у првом колу Вимблдона и 3:0 у другом колу УС Опена.

Меч се игра у петак.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести