Ђоковић: Само могу да се надам да ћу да играм у Мелбурну

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да не зна да ли ће наредне године моћи да игра на Аустралијан опену, и да може само да се нада, преноси "Јуроспорт".
djokovic
Фото: Youtube Printscreen

Ђоковић се тренутно налази у Лондону где ће од 23. до 25. септембра играти на Лејвер купу.

Он је одговорио и на питање новинара да ли планира да игра наредне године у Мелбурну.

"Само могу да се надам, то је све што могу да кажем. Таква одлука није у мојим рукама", рекао је Ђоковић, који је почетком године депортован из Аустралије.

Један од најбољих тенисера света Швајцарац Роџер Федерер на турниру у Лондону одиграће последњи меч у каријери.

"Увек ће постојати дебата ко је најбољи свих времена, то остављам другим људима да суде. Али, његов утицај на игру је био огроман. Наввин на који је играо, без напора, савршено за око тениског тренера, играча или само љубитеља тениса. Оставио је огромно наслеђе које ће живети веома дуго. Он је један од највећих спортиста који се појавио, у било ком спорту. А његова популарност на терену и ван њега говори сама за себе", рекао је Ђоковић.

Он је изјавио да има зајадничку "воцап" групу са Федерером и Рафаелом Надалом.

"Сјајно је да имамо шансу да проведемо неко квалитетно време ван терена заједно. Имали смо тимске вечере, причали смо о тенису, спорту, животу... Сви желимо да победимо и да се добро покажемо у исто време због Роџеровог опроштаја и прилика да будем са неким од мојих највећих ривала у каријери, даје вам жељу да делите лепо време ван терена. Воцап група нас држи заједно", истакао је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести