Ђоковић савладао Долгополова на старту турнира у Риму

Српски тенисер Новак Ђоковић победио је Александра Долгополова из Украјине у првом колу Мастерса у Риму са 6:1, 6:3 за мање од сат времена игре.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (Ettore Ferrari/ANSA via AP)

Новак је у Рим стигао као 18. тенисер света, што је најслабији пласман још од октобра 2006. године. Долгополов није имао свој дан у Риму, али му ни Ђоковић није пружио прилику да се разигра. Већ од почетка меча, Србин је одлично сервирао и сервисима диктирао темпо поена. 

Меч је отворио брејком на сервис Украјинца, за три минута освојио осам поена у прва два гема и већ тада успоставио контролу игре. Ђоковић је у четвртом гему потврдио брејк за 3:1, а онда притиснуо Долгополова који је још једом попустио и изгубио свој сервис. 

Ђоковић је рутински решио први сет у своју корист и трећим брејком за 6:1, а у њему је укупно изгубио само десет поена. 

У другом сету Украјинац је био мало бољи. Он је у трећем гему другог сета успео чак и да запрети брејк лоптицом за 2:1. У тим тренуцима је сервис Ђоковића функционисао врхунски, па би свака грешка или добар потез ривала био анулиран ас ударцем или сервис винером. Ђоковић је ипак добио тај гем и повео са 2:1. Долгополов је после трећег гема пао у игри, Ђоковић је тај пад искористио за 3:1 и до краја одличним сервисом одржавао предност за одлазак у друго коло. 

Уколико Ђоковић не одбрани финале, изгубиће 600 бодова и лако би могао да остане без статуса носиоца на Ролан Гаросу који почиње 27. маја.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести