Ђоковић сигуран против Фрица за четвртфинале у Монте Карлу

МОНТЕ КАРЛО: Први тенисер света Новак Ђоковић победом над Американцем Тејлором Фрицом 6:3, 6:0 пласирао се у четвртфинале Мастерса у Монте Карлу.
djokovic
Фото: Tanjug (Charles Trainor Jr./Miami Herald via AP, File)

Сигурном игром, за разлику од претходног дуела против Немца Филипа Колшрајбера, српски ас је наговестио да улази у форму, препустивши само три гема ривалу за 69 минута.

Када је реч о мечу са Фрицом, Новак се осврнуо и на временске услове под којима је меч одигран, пре свега на неугодан ветар.

"Изазов је играти по оваквим условима. Тејлор игра брзо, одлично сервира и равно удара. Нема типичну игру за шљаку, али је добар био на турниру. Било је пет или шест неизвесних гемова и добро је да сам успео да у тим моментима преломим на своју страну. После тога, све је ишло како сам желео", закључио је Ђоковић.

Ђоковићев следећи противник у петак биће Рус Данил Медведев, који је раније данас елиминисао Стефаноса Циципаса из Грчке 6:2, 1:6, 6:4.

Биће то четврти сусрет између српског и руског тенисера. Последњи су одиграли у јануару, на Аустралијан Опену када је најбољи играч света славио у четири сета.

"Данил има најбољих 15 месеци у каријери. Резултати показују да је веома близу уласка у Топ 10. Дефинитивно је у животној форми и једна је од звезда у успону. Има одличан сервис, сјајан бекхенд, улази често у терен, много је напредовао у односу на рецимо пре две године. Има веома добар турнир, релативно лако је добио прва два меча, а био је добар и против Циципаса", изјавио је Ђоковић.

Њих двојица још нису одмерили снаге на најспоријој подлози. Новак је осим у Мелбурну, победиовао Московљанина два пута 2017. у Дејвис купу у дворани и на трави у Истборну.

"Никада нисмо играли на шљаци. Тај меч на Аустралијан Опену био је прилично тесан, неизвестан. Видео сам га како игра овде, много пута смо и тренирали заједно. Радујем се новом сусрету", додао је Ђоковић.

Мастерс у Монте Карлу игра се наградни фонд од 5.207.405 евра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести