Ђоковић у финалу Рима после велике борбе

РИМ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерса у Риму, пошто је вечерас у полуфиналу победио Италијана Лоренца Сонега 6:3, 6:7 (5-7), 6:2.
Djokovic Novak /Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић
У финалу мастерса у Риму Ђоковић ће играти против Шпанца Рафаела Надала, који је у полуфиналу био бољи од Американца Рејлија Опелке 6:4, 6:4.
 
Био је ово други меч у дану за оба играча, пошто су раније одиграли своје четврфиналне дуеле, који су са јучерашњег распореда због кише померени за суботу
 
Ђоковић је без већих проблема дошао до првог сета, кључни брејк направио је у четвртом гему, а ту предност је сачувао и после 35 минута игре искористио је прву сет лопту.
 
Цео други сет обележили су сигурни сервис гемови оба ривала. У 10. гему Ђоковић је морао да спасава две сет лопте, али је у наредном гему брејкнуо Сонега.
 
У следећем гему сервирао је за тријумф, имао је две меч лопте које није искористио.
 
Уследиле су брејк лопте за Сонега, а Италијан је искористио другу и одвео сет у тај-брек.
 
Тај брејк је донео велику борбу, Ðокоивћ је боље кренуо и повео са 4:2, Сонего је брзо узвратио и нанизао четири поена и поново дошао до сет лопти.
 
И овај пут Ђоковић је спасио једну, али другу није успео и меч је отишао у трећи одлучујучи сет.
 
Ђоковић је у четвртом гему одлучујућег сета узео сервис ривалу, а ту предност је материјализовао у наредном за вођство од 4:1.
 
При резултату 5:2, Ђоковић је још једном дошао до брејка и овог пута завршио меч у своју корист.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести