ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ ВИМБЛДОНА 33. победа заредом

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона, пошто је вечерас у Лондону у четвртфиналу Отвореног првенства Енглеске победио Руса Андреја Рубљова 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.
s
Фото: Youtube printscreen/Wimbledon

Меч је трајао два сата и 47 минута. Ово је био пети међусобни дуел српског и руског тенисера, а четврти тријумф Ђоковића. Ђоковић ће у свом 12. полуфиналу Вимблдона играти против Италијана Јаника Синера, који је раније данас савладао Руса Романа Сафиулина 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Италијан је осми играч на АТП листи, а два пута је у каријери играо против српског тенисера. Ђоковић је 2021. на Мастерсу у Монте Карлу славио 6:4, 6:2, а српски тенисер је прошле године у четвртфиналу Вимблдона после велике борбе победио Синера 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Ђоковић и Рубљов су сигурно ушли у вечерашњи меч, а на почетку првог сета играло се гем за гем. Ђоковић у шестом гему при вођству од 3:2 није искористио три брејк лопте.

Рубљов је у деветом гему направио брејк, а онда је на свој сервис стигао до 6:4 и 1:0 у сетовима. Ђоковић је у другом гему другог сета направио брејк, а онда је српски тенисер спречио Рубљова да узврати рибрејком.

Ђоковић је бриљирао до краја другог сета, који је на крају добио резултатом 6:1. Рубљов је повео 1:0 на старту трећег сета, а онда у другом гему није искористио две брејк лопте. Ђоковић је сигурним сервисима успео да изједначи на 1:1, а онда је направио брејк у петом гему.

Српски тенисер је у десетом гему при вођству од 5:4 сервирао за победу. Гем је трајао 15 минута, Ђоковић је спасао три брејк лопте, а онда је искористио пету сет лопту и стигао до вођства од 2:1. Српски тенисер је у трећем гему четвртог сета направио брејк.

Ђоковић је у наставку меча сигурном игром дошао до 6:3 и заслуженог пласмана у полуфинале Вимблдона. Ђоковић брани титулу у Вимблдону.

Преостала два четвртфинала Вимблдона биће одиграна сутра, а састаће се Данил Медведев (Русија) - Кристофер Јубанкс (САД) и Карлос Алкараз (Шпанија) - Холгер Руне (Данска).

Вимблдон се игра за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

Ђоковић изједначио рекорд Роџера Федерера по броју гренд слем полуфинала

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изједначио је вечерас рекорд Швајцарца Роџера Федерера по броју гренд слем полуфинала.

Ђоковић је вечерас у четвртфиналу Вимблона победио Руса Андреја Рубљова и стигао до свог 46. гренд слем полуфинала колико има и Федерер, који се пензионисао прошле године.

На трећем месту се налази Шпанац Рафаел Надал, који има 38. гренд слем полуфинала. Српски тенисер ће на Ју-Ес опену имати прилику да стигне до 47. гренд слем полуфинала и да се осами на првом месту.

Ју-Ес опен биће одржан од 28. августа до 10. септембра. Ђоковић ће у полуфиналу Вимблдона играти против Италијана Јаника Синера.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести