Ђоковић убедљив против Андухара на старту Тел Авива

ТЕЛ АВИВ: Српски тенисер Новак Ђоковић импресивно је стартовао на турниру у Тел Авиву, пошто је вечерас у другом колу савладао Шпанца Пабла Андухара 6:0, 6:3.
Novak Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

 

Био је то Ђоковићев први такмичарски меч после финала Вимблдона, односно после скоро три месеца.

Наредни ривал српском тенисеру биће Канађанин Васек Посписил, који је претходно савладао Израелца Едама Лешела 6:3, 6:2.

Турнир у Тел Авиву, из серије 250, игра се за наградни фонд од 949.475 долара.

 

„Недостајао ми је тенис, задовољан сам игром“

Недостајао ми је тенис јер нисам играо такмичарски скоро три месеца, зато хвала што сте дошли и учинили ово вече специјалним", рекао је српски тенисер Новак Ђоковић после победе против Пабла Андухара на старту турнира у Тел Авиву (6:3, 6:0).

"Први меч је почео савршено за мене, добио сам првих седам гемова, онда смо се борили у оном дугачког другом гему, један од најдужих гемова свакако које сам одиграо до сада, а одиграо сам много гемова у животу. Све честитке Паблу што се борио и одиграо одличан меч. У другом сету је било неизвесно, изједначено, све до 4:3, онда сам успео да дођм до брејка. Срећан сам својом игром, надам се да ћу наставити овако и сутра", изјавио је Ђоковић после меча.

Он је објаснио и какав је био осећај у тренутку када је водио 6:0 и 1:0, а Андухар грчевито покушавао да освоји бар гем.

"Увек желите да победите. Да освојите све гемове. 6:0, 1:0 је савршен резултат кад погледате семафор, али је истовремено и веома опасно, јер не можете да играте боље него што већ чините, а противник може само да подиже ниво. Тако да сам знао да ће се то десити. Срећан сам што сам задржао сервис у тих неколико тренутака. Он је покушавао да улази у терен, буде агресиван, играо је изванредне и атрактивне поене. Задовољан сам што сам у другом сету имао тај изазов", истакао је Ђоковић, а пренео Б92.

Његов наредни ривал је Канађанин Васек Поспишил.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести