Ђоковић убедљив против Кецмановића за осмину финала

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Вимблдона, пошто је данас у трећем колу савладао земљака Миомира Кецмановића 6:0, 6:3, 6:4.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Alastair Grant, File)

Ђоковић је у "српском дербију" препустио Кецмановићу само седам гемова и сада га очекује дуел против Холанђанина Тима Ван Rajthovena, који је претходно савладао Грузијца Николоза Басилашвилија 6:4, 6:3, 6:4.

У трећем међусобном дуелу против Кецмановића, првом "на трави", Ђоковић је доминирао, освојио први сет "са нулом", а касније лако дошао до трећег тријумфа, након два на "Сербиа опену".

Наградни фонд Вимблдона износи 46,8 милиона евра.

Ђоковић: Подижем ниво игре, знам да могу боље

Одлично сам почео меч, са добрим фокусом, знам Миомира веома добро, много смо пута тренирали заједно, желим свим српским тенисерима све најбоље и желим да што више пута буду на Централном терену великих турнира", рекао је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић после победе против Миомира Кецмановића и пласмана у осмину финала Вимблдона.
Ђоковић је остварио 330. победу на грен слем турнирима, што му, како је навео, много значи.
"Благословен сам што се такмичим на највишем нивоу и што остварујем победе на грен слемовима. Поносан сам на константност на највишем нивоу"
Ђоковићев наредни ривал биће Холанђанин Тим Ван Рајтховен.
"Желим да на сваком мечу подижем ниво игре и мислим да се управо то дешава. Знам да могу да играм боље, али било је одлично до сада и радујем се новом изазову", поручио је Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести