ЂОКОВИЋ ЗАУСТАВЉЕН У ПОЛУФИНАЛУ, дуплом грешком послао Руда у финале Монте Карла

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале Мастерса у Монте Карлу. Норвежанин Каспер Руд је славио после два сата и 18 минута, резултатом 6:4, 1:6, 6:4.
1
Фото: montecarlotennismasters.com/

Руд ће за трофеј играти са Стефаносом Циципасом, који је елиминисао Јаника Синера резултатом 6:4, 3:6, 6:4. Каспер је постао први играч у историји који је победио најбољег на свету у полуфиналу Монте Карла.

Руд је већ у првом гему меча направио брејк, а затим у петом додао још један за вођство 4:1. Новак је успео да врати један брејк, али не и да дође до прилике да врати и други и Руд је резултатом 6:4 добио први сет.

У другом се ситуација окренула. Руд је правио грешке и није користио чињиницу да Новаку лоше иде први сервис. Два брејка је направио Ђоковић у другом сету и препустио ривалу само један гем за изједначење и трећи сет.

У одлучујућем делу меча, Руд одмах на почетку долази до брејка, већ у другом гему. Искористио је прву прилику која му се указала и чињеницу да је Новак направио три грешке у овом гему.

Новак је успео да се врати у игру и да са нулом узме Рудов сервис гем, па и да изједначи након тога на 4:4.

У гему у коме је сервирао за останак у сету, на 5:4 за Руда, Новак је нанизао три грешке и дао Руду три меч лопте. Две је успео да спаси, трећа је била пресудна и у недељу ћемо у финалу гледати Руда и Циципаса.

Никада пре Руд није победио не само најбољег на свету већ ни некога из топ три.

Ђоковић: Разочаран сам, сем тог последњег ударца, заслужио сам победу

Наравно да сам разочаран, било је веома близу. Имао сам своје шансе, али, тај последњи гем није био добар. Мислим да сам, сем тог последњег ударца, заслужио победу, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пораза од Каспера Руда у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу (2:1).

Ђоковић је успео да спаси две меч лопте, али је на трећој, нетипично за њега, одсервирао дуплу грешку.

"Моја игра је имала осцилације. Позитивна ствар је да сам успео да се вратим након изгубљеног првог сета и да сам пронашао добру игру. Има и позитивних ствари које могу да извучем из овог турнира, али свакако сам разочаран због пораза“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије, а пренео Спорт клуб.

Навикао сам на веома високе стандарде у смислу очекивања и резултата и то  што још увек немем титулу ове године, у поређењу са последњих рецимо 15 година, није сјајан сезона, нагласио је Ђоковић.

"Играо сам полуфинале у Аустралији, па сада овде. Играо сам само три турнира ове године. Нормално је и очекивати да имам неке сезоне које не почну добро, а ово је једна од њих. Надам се да могу да поправим резултате, али мислим да сам играо добро. Надам се да ћу на наредним турнирима моћи да играм боље“, поручио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести