Ђоковића мучило раме, али победио Лондера за треће коло

ЊУЈОРК: Први тенисер света Новак Ђоковић победом над Аргентинцем Хуаном Игнасиом Лондером 6:4, 7:6 (7:3), 6:1 пласирао се у треће коло УС опена.
nole, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Ćarles Krupa)

Ђоковић је остварио девету победу у низу на УС опену, другу ове године после уводне против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене са такође 3-0.

Српски ас је током дуела, уз добар отпор противника, имао проблема и са победом рамена, неколико пута тражио је медицинску помоћ, али је на крају успео успешно да приведе меч крају. Откривено је и да проблем са тим делом тела датира од пре почетка другог кола. Ипак, Новак је показао класу и успео да у битним моментима покаже одличан ментални склоп, направи неке мање преокрете и на крају није изгубио ни сет.

Лондеро је на почетку меча играо изузетно, иако је изгубио уводних шест поена. Први је дошао до брејк прилика и успео да их искористи, те повео са 3:2.

Уследио је моментални брек Ђоковића, али и први проблеми са раменом које су гледаоци могли да виде. Пред крај првог сета Новаку је указана помоћ, али га то није омело да на 5:4 за нијансу подигне ниво игре и брејком оконча први сет меча.

Проблеми са левим раменом нису нестали ни на почетку другог сета и то се могло видети у игри српског тенисера.

Лондеро је играо сјајно и видевши да противник није на нивоу заиграо је још боље. Он је такво стање на терену и резултатски искористио направивши чак два везана брејка Ђоковићу, други после три дупле сервис грешке Србина.

Освајач 16 Гренд слем титула није очајавао и није хтео да преда сет у којем је имао значајан заостатак.

Заиграо је доста боље, притиснуо ривала и направио не један, не два - већ три брејка у низу. Освојио је укупно пет гемова у низу и повео са 5:3, те добио прилику да добрим сервисима оконча други део игре.

Мало ко је очекивао да се Аргентинац врати у игру после таквог пада, али се то десило. Уследио је можда и најлакши гем за Лондера на ритерну, а недуго затим се дошло до тај-брејка.

У незваничном 13. гему сета српски тенисер је у два наврата правио мини-брејк, али је Лондеро успевао да се врати. Лондеро је успео да узме поен после промене страна и смањи на 4:3, али је то био последњи који је узео Србину који је опет тачно када је требало "додао гас".

Лондеро је потпуно посрнуо у првом гему трећег сета и изгубио сервис веома лако, али је Новаково раме, које је поново добило масажу између сетова, правило проблеме.

Аргентинац је направио брејк и поново се вратио у меч, иако је изгледало као да ће актуелни шампион коначно један сет освојити без тада већ учесталих компликација.

На срећу по српског тенисера Лондеро је од тог тренутка потпуно изгубио снагу. Новак је направио још један брејк, а затим и трећи у низу чиме је дошао до огромних 4:1.

До краја сета Лондеро је изгледао као сенка играча из прва два сета, а Новак је успео да рутински дође до последњег сета и пласмана у треће коло.

Наредни ривал биће му победник између српског тенисера Душана Лајовића и Американца Дениса Кудле.

УС опен игра се за наградни фонд од 42.860.000 долара.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести