ЂОКОВИЋЕВ ЉУТИ РИВАЛ ОДЕ У ПЕНЗИЈУ Ломили рекете и свађали се

Летонски тенисер Ернестс Гулбис одлучио је да "окачи рекет о клин" и заврши професионалну каријеру.
l
Фото: Youtube printscreen/ Sporta Studija

Њега су кроз каријеру пратили скандали, контроверзне изјаве и остаће упамћен као један од играча који нису испунили потенцијал који су имали.

У каријери је освојио шест АТП титула, а најдаље на гренд слемовима је догурао до полуфинала Ролан Гароса.

Остаће упамћен као неко ко је одрастао и тренирао са Новаком Ђоковићем на академији Николе Пилића у Минхену.

Међутим, уместо пријатељства са најбољим играчем свих времена, изабрао је да му буде ривал, па чак и неко ко, најблаже речено, није волео српског тенисера.

О њиховој нетрпељивости причао је још један полазник Пилићеве академије, Козмин Георгеску.

"Све је кренуло наопако када је стигао Летонац Ернестс Гулбис. Били су потпуно различити карактери, он и Ђоковић. Ниси могао да их склониш са терена ни после шест, седам сати тренинга, али по свему осталом су били потпуно другачији. Често су били у сукобу. Ломили су рекете, свађали се и стално су се тукли. Обојица су били јако амбициозни и поносни, па су се свађе често решавале физичким обрачуном", рекао је једном приликом Горгеску.

Касније је, 2013. године, Гулбис сам признао да не воли Ђоковића, а објаснио је и због чега.

"Постоји неколико играча које не волим. Не волим Новака иако се знамо од када смо имали 12 година. Тада је био обичан дечак. Променио се после првог великог тријумфа. То видим у његовим очима. Сада нас гледа другачије. Истина, никада нисмо имали ни један конфликт, али осећам промену у његовој личности. Не волим такве људе. Волим особе са јаким персоналитијем. Оне које се не мењају због успеха или зарађеног новца. Због овога се ја трудим да будем пажљив и да се не променим", рекао је Гулбис.

Летонац је у каријери укупно зарадио 7.700.000 долара, а највиши пласман на АТП листи био му је 10. место.

(Б92)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести