Доминика Цибулкова престала да игра тенис

Словачка тенисерка Доминика Цибулкова светског тениса качи рекет о клин, јавља портал Србија данас. Некадашња освајачица осам ВТА титула објавила је своју одлуку на свом Инстаграм профилу.
s
Фото: EPA-EFE CHEMA MOYA

-  Са помешаним осећањима имам посебне вести да вам поделим. Као што знате, нисам одиграла ниједан турнир месецима. Све је кренуло од повреде Ахилове тетиве, која ме је довела у један од најтежих момената у животу: требало је да одлучим шта да урадим са тениском каријером. После много размишљања и подршке коју сам добила од породице и пријатеља одлучила сам да се више не вратим на терен као такмичарка. Ово је тренутак испуњен многим осећањима. Тугом, страхом од непознатог, узбуђењем оним што доноси живот и будућност - написала је Цибулкова.

Највећи успех јој је финале Аустралијан опена 2014. године када је изгубила од Ли На са 7:6 и 6:0. Пре десет година је стигла до полуфинала Ролан Гароса. Због повреде је одавно испала из првих 100 па се повлачи као 315. играчица на свету. Најбољи пласман јој је било 4. место пре тачно две године (11. новембар 2017.).

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести