Ђорђе Ђоковић: Четири тениска турнира ове године у Београду

БЕОГРАД: Београд ће ове године организовати четири тениска турнира у обе конкуренције, саопштио Ђорђе Ђоковић, директор АТП турнира "Сербиа опен 2021.
tenis
Фото: pixabay.com

Турнир "Сербиа опен 2021" из серије 250, одржаће од 19. до 25. априла у Београду без присуства публике и уз ограничено присуство медије.

Ђоковић истакао да ће наступити 12 играча из Топ 35, међу којима су најбољи тенисер света Новак Ђоковић, Доминик Тим, Гаел Монфис и Аслан Карацев, као и да је Стан Вавринка морао да откаже учешће због повреде.

"Уложили смо велике напоре да вратимо АТП турнир у Србију и да га организујемо на највишем нивоу у складу са мерама Владе Србије и АТП-а. Ово је само почетак, нама је циљ да турнир у наредним годинама добије лиценцу 500. Одзив играча је добар, с обзиром на то да се у исто време игра турнир у Барселони", рекао је Ђоковић на зум конференцији за медије и захвалио граду и држави на великој помоћи.

Ђоковић је навео да ће недељу дана пре АТП турнира бити организован и челенџер за тенисере, а потврдио је да ће престоница Србије бити домаћин и WТА турнира из серије 250, који ће бити на програму од 16. маја, као и да ће Београд организовати и женски челенџер од 22. јула.

Играчи ће бити смештани у "полубалону", изоловани, са редовним тестирањем, а турнир ће имати и хуманитарни значај, јер ће се за сваки ас донирати одређена сума за хуманитарне сврхе преко "Фондације Новак Ђоковић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести