ДУГА ИСТОРИЈА: ОВО ЈЕ 15. МЕЧ ИЗМЕЂУ ЂОКОВИЋА И МЕДВЕДЕВА Први пут се састали пре скоро седам година

Не може се рећи за Данила да није у доброј форми, али је некако испао из видокруга за прву позицију АТП листе.
6
Фото: Youtube printscreen/ Sport Klub

Новак Ђоковић и Данил Медведев ће се у недељу од 22 часа по српском времену наћи један наспрам другог у борби за трофеј УС Опена, што ће им бити 15. међусобни дуел.

Пре скоро шест и по година су се први пут састали и Новак је славио у Дејвис купу са 2:1 у сетовима, а од свих окршаја је српски ас славио девет пута, док је пет пута отишло у страну Руса.

Медведев после елиминације Алкараза: Рус тврди да зна рецепт за победу против Ђоковића у финалу УС Опена

Медведев после елиминације Алкараза: Рус тврди да зна рецепт за победу против Ђоковића у финалу УС Опена

Од свих тих пет вероватно је болео највише онај пораз баш у финалу УС Опена 2021. године када је Медведев славио са 3:0.

Од тог момента је Ђоковић наређао четири победе -  Париз, Нур Султан, Торино и Аделејд, а баш само у Аустралији није изгубио сет.

Последњи дуел је одигран у марту између њих двојице у Дубаију где је Медведев славио са 2:0.

Онога чега је и сам Новак свестан јесте да је од тих пет пораза чак четири било на подлози на којој ће се играти у недељу.

Не може се рећи за Данила да није у доброј форми, али је некако испао из видокруга за прву позицију АТП листе, па су га многи отписали и пре самог финала.

Ипак, тријумфом против Карлоса Алкараза је потврдио да има елана да се бори, па ћемо видети колико може против Новака који иде ка својој 24. Гренд слем титули.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести