Џумхур најављује тужбу: Да ли би тако Роџеру или Рафи?

ПАРИЗ: Најбољи тенисер БиХ Дамир Џумхур најавио је тужбу против организатора Ролан Гароса због суспензије са турнира, након што је његов тренер Петар Поповић био позитиван на тесту за корона вирус.
dzumhur
Фото: Youtube Printscreen

Џузмхур тврди да је у питању грешка јер је његов тренер већ "прележао" корона вирус, а посебно је љут што му ниен дозвољено да уради други тест.

"Мој тренер и ја смо од почетка свих ових турнира заједно путовали и били заједно, одрадили смо у протеклих месец између 15 и 20 тестова и сви су били негативни. У Риму смо имали два тестирања, у Паризу смо такође на првом тестирању били негативни, а онда смо у суботу радили други тест и, иако сам ја био негативан, тренер је добио позив у неђељу и образложили су му да је његов тест на граници да буде позитиван. Речено је да ће се обавити додатне претраге, он им је одмах дао на увид да има антитела, односно да је преболовао корона вирус те да не види начин на који може бити позитиван", рекао је Џумхур, а преноси Кликс.ба.

Како је навео, његов тест је био негативан, а тренер је чекао одлуку и око 16 сати му је јављено да је позитиван.

"Иако је покушао да објасни да људи који имају антитела могу имати лажно позитиван тест, ми нажалост нисмо добили шансу да урадимо други тест и ми смо сигурни да би он показао да је негативан. Њих то није много занимало, мене су око 16 сати позвали и јавили ми да због најближег контакта с њим немам право играња на Ролан Гаросу ове године. Та вест ме уздрмала јер ми је овај турнир један од најдражих и на њему сам имао неке сјајне мечеве, ово је за мене један од најбитнијих турнира у години и највише ме боли што немам шансу направити било какав резултат", истакао је Џумхур.

Џумхур је рекао да ће у консултацији с адвокатима покушати да потражи правду на други начин.

"Сада осећам потребу да, уколико се испостави да је тренер негативан, тражимо правду и да она на крају буде задовољена. Није то оно што ће нас у потпуности задовољити јер смо заиста били сломљени због те одлуке, али надамо се да ћемо ипак некако и на неки начин задовољити правду и врло, врло битна ствар и оно што никако не можемо прихватити, јесте чињеница да тренер није добио прилику да се други пут тестира".

Џумхур се запитао да ли би се иста правила користила да је на његовом мјесту Рафаел Надал или Роџер Федерер.

Такође, рекао је да је добио подршку Новака Ђоковића.

"Сећам се да је он поставио питање шта би се десило да се овакав случај десио код Надала или Федерера, односно шта би се десило да је код његовог тренера позитиван тест. Питам се да ли би он добио прилику за други или можда чак и трећи тест или би га избацили. Знамо да правила нису иста за све и сумњамо да би тек тако некога од тих великих имена избацили са турнира. Јуче сам добио поруку од Ђоковића који ми је понудио своју помоћ и драго ми је што имам велику подршку и њега и бројих других играча који не би вољели да су у таквој ситуацији. Надамо се да ће на крају ипак бити добро", поручио је Џумхур.

EUR/RSD 117.5729
Најновије вести