ФЕД куп: Тенисерке Србије победиле Хрватску за плеј-оф

Женска тениска ФЕД куп селекција Србије победила је данас Хрватску са 2:1, у мечу Ц групе евро-афричке зоне, и пласирала се у плеј-оф за попуну Светске Б групе.
Olga Danilovic/Fonet
Фото: FoNet

На турниру у енглеском градићу Бат, после два сингл меча резултат је био нерешен, 1:1.

У првом мечу, млада Олга Даниловић је била боља од Јане Фет, 2:6, 6:2, 7:6 (7), у мечу који је трајао два сата и 25 минута, док је Дона Векић победила Александру Крунић, 1:6, 7:5, 6:1.

Даниловићева је одиграла драматичан меч у којем је успела да начини преокрет.

После изгубљеног почетног сета, заиграла је знатно боље у другом, да би у сету одлуке испустила предност од 4:1 и дозволила противници да меч учини неизвесним.

У тај-брејку сета одлуке, прво је Даниловићева имала две меч лопте на 6:4, да би потом Фетова дошла до прилике за меч при резултату 7:6, али Олга је све то неутралисала и добила тај-брејк са 9:7.

У другом синглу, Александра Крунић је добро почела меч, добила је почетни сет, али је касније стала, Векићева је заиграла боље и направила велики преокрет.

„Као што смо и очекивали био је јако тежак и напет меч и физички и психички. Олга је извукла меч у невероватној борби и поносна сам на њу и на то како се држала у том мечу. Ја такође мислим да сам дала све од себе данас, али и због јучерашњег дана нисам могла физички да изнесем трећи сет против Доне онако како сам хтела. Дона је била чвршћа у неким битним моментима и јако је добро сервирала. А дубл, дубл смо извукле такође на мишиће, али драго ми је и поносна сам што смо се бориле до краја и што нисмо одустајале ни у једном тренутку иако смо изгубиле први сет јако лагано. Сад смо ево прошле и допинг контролу и оставиле смо у буквалном смислу данас све у овој хали па чак и урин, тако да сада идемо да се одмарамо", рекла је Крунићева.

Селекторка Фед куп тима Србије Татјана Јечменица Јевтић задовољна је и игром и победом својих изабраница.

„У старту смо знали да ће нам ово бити натежи меч у групи. Олга је имала тежак меч, преокренула је резултат и до самог краја је био веома неизвестан меч, међутим психички је остала стабилна и јака, а имала је врло чврсту и незгодну противницу, и на крају донела победу. Александра је против изванредне играчице која је тренутно у доброј форми Доне Векић стартовала одлично, повела је доста лако први сет, међутим Дона је подигла свој ниво игре и следећа два сета је одиграла на јако јако високом нивоу, тако да је било тешко играти против ње. У дублу, знали смо да имамо бољи дубл, али када се игра Фед куп и кад су одлучујући мечеви, то је и адреналин и публика и тим и све утиче. Једноставно ништа не може да буде сигуран поен. Тако ј и кренуло, повели су 6:1, али наше девојке су се што би се рекло пробудиле и подигле свој ниво игре на оно што оне знају и могу, одиграле изванредно два сета и донеле победу. Поносна сам на овај тим" закључила је селекторка Јечменица Јевтић.

Наши тим чине: Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Јоровић и Нина Стојановић, предвођене селектором Татјаном Јечменицом Јевтић.

Победници група у Бату бориће се у мини плеј офу за пласман у плеј оф за Светску Б групу 2020. а тај меч на програму је 20. и 21. априла 2019. године. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести