Федерер у финалу Базела, против Де Минаура за јубиларну десету титулу

Роџер Федерер и Алекс де Минаур играће у недељу у финалу тениског турнира у Базелу.
Federer savladao Tima  Foto: AP Photo/Alastair Grant
Фото: AP Photo/Alastair Grant

Швајцарац је у два сета био бољи од Грка Стефаноса Циципаса, 6:4, 6:4, док је Де Минаур претходно после велике борбе савладао Американца Рејлија Опелку, 7:6 (2), 6:7 (4), 7:6 (3).

Федереру је ово била јубиларна 50. победа у сезони, а у финалу ће се борити за своју десету титулу на турниру у родном граду.

Федерер је тако 16. пут у једној сезони стигао до најмање 50 тријумфа по чему је најбољи, иза њега је сада Џими Конорс са 14, Иван Лендл има 12, а Новак Ђоковић 11 с тим што може ове сезоне да стигне Лендла.

Федереру је у оба сета против Циципаса био довољан по брејк. У првом је успео да га начини у петом гему и поведе са 3:2, иако је и раније, у трећем имао три прилике за брејк. То му је било довољно да нешто касније упише први сет на свој конто, да би потом одмах на старту другог сета одузео сервис Циципасу, који га је ове године победио на Аустралијан Опену. Роџер је рутински одиграо до краја, на 5:4 и сервис Швајцарца Циципас је имао једину брејк лопту, али је није искористио и Федерер је тако стигао до финала, 15. на овом турниру.

Такође, Федереру је ово 157. финале у каријери, имаће прилику да освоји 103. титулу.

С друге стране, Де Минаур је после два сата и 37 минута и чак три брејка, успео да победи Опелку.

Аустралијанац има три титуле у каријери, све је освојио ове године, у Жухају, Атланти и Сиднеју, а са Федерером се до сада није састајао.

(Б92)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести