ФИЛИП КРАЈИНОВИЋ: Враћам се од јануара на Тур, играћу прво челенџере

Узео је Филип Крајиновић више од шест месеци да одмори од путовања и тениса.
s
Фото: Youtube printscreen/Banjalučka Hronika

Када је изгубио на Ролан Гаросу у мају ове године, био је исфрустриран лошим резултатима, па је одлучио да притисне "паузу", али је и "крај". Од јануара 2024. гледаћемо га поново на терену.

Био је крај маја, када је Филип Крајиновић на Ролан Гаросу, после пораза од Франсиса Тијафоа, српским новинарима у Паризу, рекао:

- Ускоро ћу објавити неке вести у вези с мојом каријером, биће можда неочекивано, али ускоро ће сви сазнати шта ће бити. За наставак треба још већи рад, мотивација, тим људи, свашта. Дуго се губим у свему овоме, несрећан сам на терену јако. Понављам, све теже долазим до победа. Игра моја, која је била агресивна, нестала је. Нисам то ја више на терену и почиње све да ме јако мучи. Размишљао сам о паузи, међутим, године не дозвољавају. Имам 31 годину. Свака дужа пауза би била све тежа за враћање с обзиром на то да губим ранг. Морао бих да играм слабије турнире, а себе не видим у томе. Мислим да сте из овог контекста све разумели шта ћу да објавим ускоро. 

Средина је новембра и Дејвис куп репрезентација Србије се спрема на теренима ТК Гемакс за пут у Малагу на финални турнир Дејвис купа. На терену познато лице - Филип Крајиновић. Спарингује са Миомиром Кецмановићем. 

Стрпљиво смо чекали да заврши и изађе са терена. 

- Прошло је доста од када смо се последњи пут видели - говоримо готово углас.

- Имаш ли неке новости? - питамо.

- Идем у Малагу - смеје се. - Озбиљно, идем! Позвали су ме да будем са њима, сада тренирам, а онда се од јануара враћам на Тур. 

Објашњава да је преломио да се врати на Тур и покуша још једном да крене на пут ка врху. 
- Идем у Шпанију, а онда ћу бити овде, па идем у Америку. Тренираћу на Флориди, потом ћу од јануара играти на челенџерима - наставља.

(Блиц.рс) 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести