ФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА Ђоковић изгубио од Алкараза

ЛОНДОН: Шпански тенисер Карлос Алкараз освојио Вимблдон, након што је после скоро пет сати борбе у финалу савладао Новака Ђоковића 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.
d
Фото: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ноле је у првом сету играо буквално незаустављиво и релативно лако одузимао сервис гемове противнику правећи брејкове који су га довели до предности од 5:0 у гемовима. Тек тада је Алкараз успео да добије свој први сервис гем и смањи на 5:1, али је Ђоковић већ у наредном гему на свој сервис одмах прву сет лопту претворио у поен.

Други сет се претворио у драму. Шпански тенисер Карлос Алкараз освојио други сет у тај-брејку 7:6 (8:6). Ђоковић није искористио једну сет лопту.

Шпански тенисер Карло Алкараз убедљиво je освојио трећи сет (6:1) и повео са 2:1 у финалу Вимблдона против Новака Ђоковића.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио четврти сет (6:3) и изједначио на 2:2.

Нажалост, Шпанац је у последњем сету био бољи,Ђоковић је изгубио, а Алкарез је постао најмлађи шампион Вимблдона.

Меч који је већ назван као "судар генерација" одлучио је не само о новом шампиону, већ и о томе ко ће од сутра бити први на АТП листи.

Алкараз, који има само 20 година, освојио је први трофеј у Лондону, а други на грен слемовима, након што је славио и прошле године на УС Опену у Њујорку.

Уједно, спречио је 16 година старијег српског тенисера да освоји осму титулу и пету узастопну на Вимблдону и "зауставио" га на 23 грен слема.

Ђоковић је желео осму титулу на Вимблдону, чиме би се изједначио са Роџером Федерером и пету узастопну, што би значило да се придружио управо Федереру и Бјерну Боргу.

Такође, српски тенисер се надао да ће да померити рекорд по броју грен слемова на 24, у мушкој конкуренцији и изједначи се са Маргарет Корт, ако се гледају обе конкуренције.

До сада су се састали два пута, оба пута на шљаци. Прошле године на Мастерсу у Мадриду победио је Алкараз, а ове године у полуфиналу Ролан Гароса Ђоковић је био бољи.

Алкараз има један грен слем трофеј, прошле године на УС Опену, када Ђоковић није играо.

Фото: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Дејвид Бекам и Бред Пит гледају уживо финале

Финални меч на Вимблдону између српског тенисера Новака Ђоковића и Карлоса Алкараза уживо гледа велики број познатих личности међу којима су и прослављени холивудски глумац Бред Пит и легендарни фудбалер Дејвид Бекам.

Пре неколико дана Бекам се на на Вимблдону фотографисао са Ђоковићем, па се претспоставља да ће бивши фудбалер Манчестер Јунајтеда и Реала бодрити Србина који јури осму титулу на једином гренд слем турниру који се игра на трави.

За Бреда Пита се одавно зна да је велики љубитељ тениса, чест је гост бројних турнира, а редован посетилац Ју Ес опена.

На трибинама су британски принц Вилијам и његова супруга Кејт, као и тениске легенде Били Џин Кинг и Стефан Едберг, али и многе друге познате личности. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести