Флин повлачи признање кривице о мешању Руса у САД изборе

ВАШИНГТОН: Бивши саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа, Мајкл Флин, поднео је документа за повлачење свог прознања кривице у истрази о мешању русије у председничке изборе у САД 2016. године, наводећи да су савезни тужиоци прекршили споразум са њим.
Majkl Flin Foto: AP Photo/Carolyn Kaster
Фото: AP Photo/Carolyn Kaster

Флинов потез уследио је недељу дана након што је министарство правде променило став о његовој казни и препоручило да буде кажњен са шест месеци затвора јер је лагао ФБИ током истраге о вези између Трампове кампање и Русије, преноси АП.

Тужилаштво је раније саопштило да Флин има право да избегне затворску казну због опсежне сарадње, али је променило став након што је он ангажовао нове адвокате који су изнели оптужбе на рачун америчке администрације.

Флин је признао кривицу 2017. године јер је лагао о разговорима које је водио са руским амбасадором уочи председничких избора, укључујући његов захтев да Москва не шири тензије са Вашингтоном као одговор на санкције које је увела администрација Барака Обаме.

Он је један од неколико бивших Трампових сарадник акоји су признали кривицу или су оптужени у оквиру истраге Роберта Малера.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести