ХРВАТСКА АТЛЕТИЧАРКА ОСУЛА ПАЉБУ ПО НОВАКУ И ЈЕЛЕНИ ЂОКОВИЋ Ево шта јој је засметало

Хрватска атлетичарка Ивана Бркљачић (40), тамошња рекордерка у бацању кладива, изазвала је велику пажњу јавности својом Фејсбук објавом у којој је говорила о Новаку Ђоковићу, Лепој Брени, траумама овдашњих људи након рата и ратова...
1
Фото: YoutubePrintscreen/Blic tv

"Упалим неки подкаст, Јелена Ђоковић напомиње трауме алудирајући на ратна збивања, Новак исто истрауматизиран ратом, отворим "наше" медије Брена наводи трауме које су прошли она и Бобо у браку па каже "тешке ситуације које смо преживели заједно - отмица детета, распад државе, смрт родитеља. Распад државе у топ 3 животне трауме. У будућности једног дана сви ми мораћемо се извинити браћи због трауме распада државе, рата. Мало по мало до тога води нас наша политика, медији и повесничари. Паралелно ућуткујући нас 'рат је прошлост, окренимо се будућности', написала је она.

Ивана је извесно алудирала на подкаст у којем је Јелена Ђоковић разговарала са Габором Матеом пре свега о васпитању деце, утицају траума на развој сваког појединца... Канадско-мађарски стручњак био је гост породице Ђоковић ове јесени и са њима је обишао читав регион.

Ивана Бркљачић рођена је 1983. године у Немачкој, бацала је кладиво на Олимпијским играма у Сиднеју 2000, Атини 2004. и Епкингу 2008, а наступала је за загребачке клубове Младост и Динамо Зрињевац. У центар пажње јавности у региону дошла је и када је ударила по Александри Пријовић. Годину пре њеног првог наступа на Играма, СР Југославија је била бомбардована, а Новак Ђоковић је неретко говорио о својим траумама из тог периода. За време НАТО агресије на нашу земљу, он је имао 12 година.

"У овом стану сам провео доста времена са браћом, са родитељима, са фамилијом. Посебно смо се овде окупљали те 1999. током НАТО бомбардовања. Мој дека је живео овде а ми смо живели у стану који је удаљен неких 500 метара. Долазили смо овде барем једно 15-20 ноћи током НАТО бомбардовања јер наша зграда није имала склониште. Декина јесте, и зато смо између осталог и долазили овде. То бомбардовање је било ужасно искуство. Посебно за нас децу. Ми нисмо реално знали шта се дешава. Нисмо разумели зашто авиони лете над нашим градом и испуштају бомбе. Нисмо знали ко то ради. Али после месец дана смо престали да примећујемо и реагујемо на бомбе. Сећам се да сам у тениском клубу тог дана славио 12. рођендан и док су ми певали рођенданску песму, авион је прелетео изнад нас. Тешко је разумети колико је та цела ситуација са бомбардовањем била ужасна и колико је све то било застрашујуће. У тим тренуцима си беспомоћан. Ти си доле на земљи а неко ти лети над главом, изацује бомбе и одлази у секунди", рекао је Ђоковић у емисији "In depth with Graham Bensinger".

Б92

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести