ИГНОРИШУ ГА, ОН ЈЕ НАЈБОЉИ НЕ МОЖЕ МУ НИКО НИШТА Свет против Новака Ђоковића, он РУШИ СВЕ РЕКОРДЕ

Новак Ђоковић је почео 404. недељу на првој позицији на АТП листи и то је једина промена када су у питању најбољи тенисери света.
djokovic
Фото: Davis Cup/Printscreen

Годину ће завршити са 11.245 поена, док је други Карлос Алкараз са 8.855. Што се тиче остатка АТП листе трећи на свету и даље је Рус Данил Медведев (7.600), па следе Јаник Синер (6,490), Андреј Рубљов (4.805), Стефанос Циципас (4.235), следе Немац Александер Зверев (3.985), Холгер Руне (3.660), Хуберт Хуркач (3.245), док је десети Тејлор Фриц (3.100).

 

АТП наставља да дели награде и заобилази нашег тенисера, а он наставља да пише историју. Подсећамо, Карлос Алкараз је добио награду Стефан Едберг која се додељује за фер плеј, професионализам и интегритет на терену и ван њега, док је по избору навијача омиљени играч на туру италијански тенисер Јаник Синер. Тренери младог Италијана Дарен Кехјил и Симоне Вангоци проглашени су за тренере године, а не Горан Иванишевић са који  је наш тенисер освојио три гренд слема и Завршни мастерс.

Новак је осми пут годину завршио на трону АТП листe. Иза себе је оставио идола Пита Сампраса са шест и Роџера Федерера и Рафаела Надала са пет година. Освојио је и рекордну седму титулу на завршном мастерсу у Торино, надмашио је Роџера Федерера који је остао на шест. Предводиће караван најбољих тенисера најмање 409 недеља!  Биће први носилац на Аустралијан опену (14.јануар до 28. јануар). С обзиром на то да је први гренд слем у сезони Новаков омиљени турнир, који је освајао чак десет пута, па ће и 2024. године бити први фаворит, не би било чудно да настави да нас импресионира и већ почетком сезоне се домогне 25. слема. Први тенисер света је пре недељу дана почео припреме за нову сезону, већ је у Дубаију и тренира са Хамадом Међедовићем. Наредну такмичарску годи у отвориће већ 27. децембра егзибицијим против Карлоса Алкараза у Ријаду.

Фото: Youtube Printscreen

Од српских играча Ласло Ђере је на  33. месту са 1.285 бодова,  Душан Лајовић је 46. играч на планети (994) , Миомир Кецмановић је 55. тенисер света (905 бодова). Хамад Међедовић је освојио турнир најперспективнијих младих играча у Џеди, али он према правилима не доноси бодове за ранг листу. Млађани играч из Новог Пазара тренутно је на 112. месту.

Дневник, Aло

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести