ИТФ доделио традиционалне годишње награде: Новак и Симона лауреати

Међународна тениска федерација (ИТФ) организовала је шампионску вечеру на којојој су дељене традиционалне годишње награде.
djokovic, tanjug
Фото: Tanjug (AP Photo/Bernat Armangue)

Била је то прилика да се на једном месту нађу најбољи из 2018. године. Лауреати су Новак Ђоковић и Симона Халеп, а посебну награду добила је Аргентинка Габријела Сабатини.Та награда додељује се за допринос тенису на терену и ван њега.

- Желео бих да се захвалим ИТФ на овој предивној награди - ИТФ шампиона за 2018. Била је то сезона невероватног повратка за мене. Почела је операцијом лакта и требало ми је неколико месеци да се опоравим, да се вратим на прави пут и пронађем своју игру, која ми је, касније током године, омогућила да имам најбољих шест месеци у каријери, које сам крунисао освајајући три Гренд слем титуле. Надам се да тај низ могу да настави и овде у Паризу - поручио је Новак Ђоковић.

Осим Новака и Симоне, награде су добили најбољи мушки дубл Мајк Брајен и Џек Сок, дубл играчице Баброба Крејчикова и Катерина Синијакова, јуниори Чун Хсин Ценг и Клара Бурел и тенисери са посебним потребама Шинго Кунеида, Диде де Грот и Дилан Алкот.

Габријела Сабатини је после доделе признања поручила између осталог да јој је велика част да добије ово признање.

- Хвала ИТФ на признању, веома сам почаствована што је управо додељена мени награда која носи име Филипа Шатријеа. То што сам овде на Ролан Гаросу је посебно лепо за мене. Овде сам као девојчица са 14 година освојила јуниорски турнир. Та титула је била важна за мене, била сам премлада да бих тада схватила шта ми се дешавало. Била сам срећна што ћу моћи да играм тенис и после тога сам постала прва јуниорка света. Вратила сам се тада са оцем у Аргентину и када смо стигли на аеродром много људи нас је чекало. Питала сам га шта они ту раде, зашто их је тако много, а испоставило се да су дошли због мене -изјавила је Сабатинијева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести