ЈАНКО ТИПСАРЕВИЋ отворио други по реду турнир TENIS 10 GRAN PRIX

БЕОГРАД: Други по реду "TENIS 10 GRAN PRIX" почео је на теренима Академије Типсаревић у организацији Тениског савеза Србије, клуба домаћина и уз подршку Тениског савеза Београда.
t
Фото: Teniski savez Srbije - Srđan Stevanović

Преко 150 пријављених такмичара уживало је у мечевима Зеленог и Црвеног нивоа, а недеља је резервисана за Зелени и Наранџасти ниво.

Прослављени српски репрезентативац, освајач Дејвис купа Јанко Типсаревић поздравио је најмлађе тенисерке и тенисере на њиховом гренд слему.

Сама идеја пројекта Нови век српског тениса је изванредна. Тениски савез Србије ради праву ствар. Данас се окупило преко 150 играча у нашој академији, и то ме враћа у моју младост када сам играо турнире до 10, 12, 14 година. Али битно је да то не буде само Београд, већ и да заживи у целој Србији. У свим градовима, само то је пут опстанка тениса у Србији, поручио је Типсаревић.

Фото: Teniski savez Srbije - Srđan Stevanović

Пројекат "Нови век српског тениса" почео је серијом дечјих турнира за учеснике до 10 година, који ће бити одржани у Београду, Суботици, Новом Саду, Чачку и Нишу. Организатори турнира су Тениски савез Србије и клубови Црвена звезда, Спартак, Академија Типсаревић, ТАШ, Слобода, Партизан и Елит.

Финални турнир је на програму 23. и 24. септембра. Планирано је да серија дечијих турнира постане традиционална манифестација и да се константно повећава број домаћина и клубова учесника.    

Фото: Teniski savez Srbije - Srđan Stevanović

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести