Јелена Докић: Отац  ме је физички и психички малтретирао

Јелена Докић, некадашња југословенска тенисерка, у својој аутобиографији открила је да је годинама трпела физичко и психичко насиље оца Дамира.
dokic
Фото: EPA/PETER KLAUNZER

Докићева је у књизи "Несаломива" написала да је насиље почела када је имала само шест година и да је очево понашање имало велики утицај на читав њен живот.

Како преносе британски медији, који имају увод у аутобиографију која још није објављена, Јелена описује детаље физичког и емоционалног злостављања од оца, преноси портал Б92.

Она у својој књизи тврди да ју је отац тукао каишем када би лоше одрадила тренинг, а није пролазила ни без шутирања после којег би остала крвава и модра. Називао је "кур*ом", а да је најгоре прошла када је изгубила турнир у Канади 2000. године. 

"Стварно ружно сећање које ће остати са мном заувек... Завршила сам у несвести! Страшно ме је тукао", написала је Докићева. +

Дамир је познат по насилничком понашању – једном је на УС опену направио скандал и разбио телефон због лошег оброка, а 2009. је у притвору провео 15 месеци због претње ручном бомбом аустралијском амбасадору у Србији. 

Јелена се повукла 2014. пензионисала због проблема са штитном жлездом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести