Још 11 негативних узорака повезаних са Адриа Тур-ом у Задру

ЗАДАР: Налази још 11 тестираних узорака повезаних са Адриа Тоур-ом у Задру су негативни, а у самоизолацији су 132 особе, саопштио је данас сектор Цивилне заштите Задарске жупаније.
korona virus, pixabay
Фото: pixabay

Како преноси Хина, у понедељак и уторак тестиране су 164 особе, а од недеље, када се сазнало да је бугарски тенисер Григор Димитров позитиван на коронавирус, укупно 186.

Након Димитрова, откривено је да су заражени још и његов тренер Крристијан Грох, Хрват Борна Ћорић, Новак Ђоковић и његова супруга Јелена и Ђоковићев кондицииони тренер Марко Паникии, петогодишње дете, које се са тенисерима дружило на приватној забави и новинарка ХРТ-а Мирна Зидарић, која је на турниру интервјуисала Борну Ћорића.

Бабић: Мере нису захтевале тестирање играча

Председница Хрватског тениског савеза Николина Бабић изјавила је да мере у земљи нису захтевале тестирање играча и странаца који су дошли на Адриа Тур у Задар.

"Мере које су биле у Хрватској то нису захтевале. Странци који долазе у Хрватску нису обавезни да се тестирају. Да то није био Димитров, тенисер, звезда, не би била оваква тензија и прича око овог турнира. Наравно, догодило се да је познати играч заражен. Задар је ''живео''. Нама су захваљивали сви, угоститељи, пунио се букинг, добијена је лепа презентација, нажалост, десило се што се десило", рекла је Бабић за ХРТ.

Адриа Тур у Задру организован је заједно са Савезом, а једно од питања за Бабићеву било је зашто није било осигурано да се мечеви прате по прописима.

"Улазнице смо продавали према препоруци, у свим нашим обраћањима смо молили гледаоце да се држе прописа и дистанци. Не знам колико је тачно улазница продато, мислим око трећине. Сами играчи нису били у контакту са другим актерима, говорим о 15 минута, играчи стану, фотографишу се, прођу даље, највише угрожавања је било меду њима самима.”

Она је додала да је било довољно људи из обезбедења који су бринули о безбедности, да су средстава за дезинфекцију била постављена на све стране и да су на тај начин придржавали мера.

Упитана је и да ли има индиција да је бугарски тенисер Григор Димитров скривао болест, пошто је финале у Задру отказано када је он саопштио да је позитиван на корона вирус.

"Не могу да кажем, бригу око играча и њиховог доласка имао је Адриа Тоур. Нисам имала тих сазнања, да јесам, играчи би се одмах тестирали. Ако је Димитров пре био заражен, онда је то његова одговорност и направио нам је штету, но сигурно се морамо вратити корак уназад у чување самих себе. Као појединац или јавна личност морамо да бринемо и одговорно се понашамо", рекла је Бабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести