Колинс избачена са турнира због кршења КОВИД-19 правила

ВАЈТ СУЛФЕР СПРИНГС: Америчка тенисерка Данијел Колинс избачена је са турнира "World Team Tennis" у градићу Вајт Сулфер Спрингс, у Западној Вирџинији, због кршења протокола о заштити од вируса КОВИД-19, саопштили су организатори.
danijel kolins
Фото: Youtube Printscreen

"Дисквалификовали смо Колинсову јер је прекршила протоколе и напустила комплекс. Протоколи су састављени ради заштите здравља и безебдности играча, тренера и особља који су од највеће важности за WTT", изјавио је извршни директор Карлос Силва.

Организатори нису објавили детаље о начину на који је 51. тенисерка света и полуфиналисткиња Аустралијан опена из 2019. године прекршила протокол.

Колинсова је прошлог месеца критиковала Новака Ђоковића након што је светски број један рекао да би било "немогуће" играти на овогодишњем УС Опену према КОВИД-19 протоколима које су предложили организатори.

WTT је један од првих професионалних спортских догађаја у САД са гледаоцима, а сваког дана биће дозвољено присуство 500 навијача на централном терену који има капацитет од 2.500 места.

На турниру ће између осталих учествовати и Венус Вилијамс, Софија Кенин, Слоун Стивенс, браћа Боб и Мајкл Брајан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести