Ласло Ђере после Сардиније на 53. месту АТП

Српски тенисер Ласло Ђере освојио је другу титулу у каријери, до које је стигао на АТП турниру категорије 250 на Сардинији.
laslo djere
Фото: Tanjug (AP Photo/Leo Correa, file)

У финалу је наш играч савладао Италијана Марка Чекината резултатом 7:6, 7:5.

Сусрет је отворен брејковима. Тек у седмом гему Ђере је пропустио брејк лопту, а Чекинато је након тога лако освајао сервис гемове, углавном без изгубљеног поена. Ласло се мучио с почетним ударцима и скоро сваки његов сревис-гем био је напет. При резултату 6:5 за Чекината, у последњем поену, српски тенисер осетио је бол у левој нози, па је физиотерапеут морао да сиђе и помогне Ђереу током медицинског тајм-аута. Направио је након тога притисак Чекинато и имао 15:30, али је извукао некако наш играч гем и увео сет у тај-брејк.

Брзо је направио два мини-брејка Ђере и дошао до велике предности од 4:0, а затим и 6:1. Сигурно је решио додатни, одлучујући гем у своју корист и дошао до вођства у сетовима.


Зверев освојио Келн

Немачки тенисер Александар Зверев освојио је АТП турнир у Келну. Он је у финалу рутински савладао канадског тенисера Феликса Оже-Аљаси­ма – 6:3, 6:3. До завршног меча савладао је и Вердаска, Давидовича-Фокину и Хериса, који му је једини одузео сет. Звереву је ово прва титула у 2020. години и укупно 12. у каријери, а у последњих пет година сваке године је освајао макар један АТП пехар.


На старту другог сета спасао је Ласло брејк лопту у најдужем гему меча и то сјајним винерима из бекхенда, који га до тада није служио. Пошто је повео 1:0 у другом сету, стигао је и до две брејк лопте и искористи већ прву, за вођство од 2:0. У наредном гему, спасао је две брејк лопте сјајним форхенд винерима, али није успео да потврди брејк, пошто је Италијан искористио трећу брејк лопту и смањио на 1:2. Наставио је Чекинато да игра добро, освојио најпре свој сервис, а онда направио још један брејк и повео с 3:2.

У тренуцима када је имао прилику да потврди брејк, испустио је чак пет гем лопти, а Ђере је пропустио три брејк лопте. Није се предавао Ђере и на крају је освојио најдужи гем у мечу – користећи четврту брејк лопту и изједначио на 3:3. Затим је неутралисао две брејк лопте и повео са 4:3, а при резултату 5:4 је пропустио и прву меч лопту, па је Чекинато изједначио на 5:5. Ласло је поново изборио меч лопте при резултату 6:5 и овог пута је искористио једну, што му је донело победу и другу АТП титулу у каријери.    

Очекује се да Ласло Ђере после Сардиније напредује до 53. места на АТП листи.

С. Р.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести