Лопез: Тенис више неће бити исти, мање спонзора

МАДРИД: Шпански тенисер Фелисијано Лопез изјавио је да је играчи морају да очекују значајно смањење новчаних награда на тениским турнирима када се сезона настави.
lopez
Фото: Youtube Printscreen

Лопез, освајач седам АТП титула и директор турнира у Мадриду, сматра да ће новчани фондови за награде следеће сезоне бити прилично смањени.

"Компаније и спонзори мораће да отпуштају раднике. То се догађа свугде у свету и прва ствар које се одричу су спонзорства што да ће то масовно погодити и тенис. Морамо да схватимо да тенис више неће бити исти, барем једну, две или три године. Не знам како дуго", рекао је Лопез, преноси ББЦ.

Тениска сезоне је суспендована је до 1. августа, а још увек није познат календар такмичења.

Ју-Ес Опен ће се вероватно играти у Њујорку од 31. августа, иако су неки тенисери попут Новака Ђоковића, Ника Кирјоса, Симоне Халеп и Рафаела Надала изразили суздржаност због строгих мера којима је циљ спречавање ширења корона вируса.

"Лично бих ишао да играм на Ју-Ес Опену и мислим да већина тенисера то жели. Знам да су организатори Ју-Ес Опена свесни да доста играча не жели да дође да игра, али мислим да турнир у Њујорку не зависи само од водећих тенисера. Моје је мишљење да они планирају организују УС Опен узимајући у обзир чињеницу да неки тенисери можда неће играти", рекао је Лопез.

Лопез је навео и да је уверен да ће се турнир у Мадриду одржати средином септембра уз присуство публике од 30 до 40 одсто.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести