Медведев: Кирјос је играо на нивоу Ђоковића и Надала

ЊУЈОРК: Руски тенисер Данил Медведев изјавио је да је заслужено поражен од Аустралијанца Ника Кирјоса у осмини финала Ју-Ес опена, преносе амерички медији.
medvedev youtube
Фото: Youtube Printscreen

Медведев је поражен после велике борбе од Кирјоса 7:6, 3:6, 6:3, 6:2. Руски тенисер је прошле године освојио турнир у Њујорку, пошто је у финалу победио Новака Ђоковића 6:4, 6:4, 6:4.

"Ник је играо добро. Било је изједначено до трећег сета, после је он био бољи. У трећем сету сам и физички почео да се осећам лошије, постајао сам уморнији, мислим да је то био кључ. Мислим да је Ник играо на нивоу Новака Ђоковића или Рафаела Надала. Није много промашивао - то ме није изненадило, али волео бих да је више промашивао. Ниво тениса је био висок, његов сервис је невероватан, сваки ударац му је добар", рекао је Медведев.

Руски тенисер ће по завршетку Ју-Ес опена изгубити прво место на АТП лист.

"Није леп осећај, искрено, после пораза на гренд слему... Нећу баш да плачем у соби, али сам мало разочаран. Бићу тужан неколико дана, гледаћу у телефон и лаптоп. Гледаћу серије... Није ми то прво пало на памет, да ћу да изгубим место број један, али то јесте мотив за наредну годину. Ове године нисам био довољно добар на гренд слемовима. У Аустралији нисам победио када сам имао прилику. Нисам могао да играм Вимблдон, а изгубио сам у осмини финала на Ролан Гаросу", рекао је Медведев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести