МИОМИР КЕЦМАНОВИЋ ПОБЕДИО МЕКЕНЗИЈА МЕКДОНАЛДА и изборио осмину финала турнира у Аделејду

Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у осмину финала АТП турнира у Аделејду, пошто је у првом колу победио Американца Мекензија Мекдоналда 6:4, 6:2.
s
Фото: TENISKI SAVEZ SRBIJE/SRĐAN STEVANOVIĆ

Меч је трајао 74 минута. Ово је био четврти међусобни дуел српског и америчког тенисера у историји, а други тријумф Кецмановића, који се тренутно налази на 55. месту АТП листе. Мекдоналд је 42. тенисер света.

Српски тенисер је направио брејк већ у првом гему првог сета, а онда је на свој сервис стигао до 2:0. Американац је потом освојио два гема и изједначио је на 2:2. Уследио је нови брејк Кецмановића, а затим је Мекдоналд узвратио рибрејком. Српски тенисер је у деветом гему направио нови брејк за вођство од 5:4, а онда је на свој сервис стигао до 6:4 и 1:0 у сетовима.

Кецмановић је наставио са добром игром и у другом сету, а свом ривалу је у овом делу меча препустио само два гема.

Српски тенисер ће у осмини финала турнира у Аделејду играти са Британцем Џеком Дрејпером. Британац је 62. играч на АТП листи, а два пута у каријери је играо против Кецмановића. Дрејпер је прошле године победио српског тенисера на АТП турниру у Лиону 6:4, 7:5, а Кецмановић је потом надиграо Британца у четвртфиналу Дејвис купа 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).

АТП турнир у Аделејду игра се за наградни фонд од 661.585 долара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести