Морисон о „случају Ђоковић“: Нико није изнад закона

КАНБЕРА: Аустралијски премијер Скот Морисон је у вези са "случајем Ђоковић", поновио да "нико није изнад закона" те земље, и потврдио да је одлука о одузимању визе Новаку Ђоковићу и протеривање из Аустралије било "на бази заштите јавног интереса."
m
Фото: Tanjug ( Darrian Traynor/Pool Photo via AP, File)

Морисон је у писаној изјави за РТС рекао да Аустралија има строге законе и правила о граничној безбедности и да нико није изнад њих.

У писму премијер Аустралије оправдава одлуку свог министра за имиграције Алекса Хока о протеривању српског тенисера.

Министар је донео такву одлуку на бази заштите јавног интереса, поручио је у изјави Морисон.

Како се наводи, он је у свом писму потом навео хронологију дешавања у вези с Ђоковићем, при чему, како прецизира РТС, није поменуто неадекватно и некомпетентно поступање аустралијских државних органа, што је потврдио и Федерални суд Аустралије, када је донео одлуку да се Ђоковић "ослободи из полузатвора у хотелу Парк у Мелбурну".

Морисон је још нагласио да су грађани Аустралије много жртвовали у борби против пандемије и да "с правом очекују да резултати те жртве буду заштићени".

Уверевам вас да ћемо се врло брзо вратити нормалном животу и да ћемо победити не само ковид 19 него и све друге вирусе којима ћемо бити изложени, навео је Морисон.

Он је писмо завршио поруком да је све то "остварено тешким радом и жртвовањем Аустралијанаца, који су, у огромном броју, прихватили вакцинацију и тако заштитили себе и заједницу".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести