НАДАЛ ПОСЛЕ ПОРАЗА НА БРИЗБЕЈНУ: Бол на истом месту, али је мишић

Шпански тенисер Рафаел Надал прокоментарисао је проблеме здравствене природе на турниру у Бризбејну.
nadal yt
Фото: Youtube Printscreen

Надал је пропустио три меч лопте у четвртфиналу против Џордана Томпсона, од којег је и изгубио после преокрета.

Оно што је већа брига јесте чињеница да је током трећег сета тражио медицински тајм-аут због бола у пределу кука, који је оперисао прошлог лета.

"Бол је на истом месту, али осећам да је мишић у питању од умора. Прошле сезоне је то била тетива и осећај је био потпуно другачији. Више сам осетио. Једини проблем је што је исто место, па сам забринутији него иначе", рекао је Надал и додао:

"Надам се да су мишић ’напуњени’ после неколико дана напора и веома тешког меча. Већ сам рекао да ми је циљ да будем конкурентан за неколико месеци. Тачно је да сам одиграо два меча. Многе ствари могу да се догоде мом телу после годину дана без такмичења. Надам се да је само мишић у том пределу оптерећен".

Надал је у Бризбејну савладао Доминика Тима и Џејсона Кублера.

"Већ сам рекао да нисам дошао овде да освајам турнире. Дошао сам да поново играм тенис и дам све од себе. Надам се да ћу се осећати боље за неколико дана. Ако не, урадићу тестове. Видећемо шта се дешава".

Надал ће наредне недеље тренирати у Мелбурну, где 14. јануара креће Аустралијан опен.

"Оно што је сада битно је да сам успео да одиграм три меча у Бризбејну. Мој ривал је играо добро и морамо му одати признање", казао је Рафа.

B92

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести