Надал: УС Опен ове године? Зависи од ситуације са вирусом

МАДРИД: Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да у овом тренутку не мисли да ће се УС Опен играти ове године, али да жели да сачека и да види шта ће се дешавати са пандемијом корона вируса.
Nadal Rafael/Fonet/AP
Фото: FoNet

"Ако мене данас питате, рећи ћу вам не. За неколико месеци? Не знам, надам се. Вероватно морамо да сачекамо док не будемо имали јасније информације о ширењу вируса и о томе каква ће ситуације бити у Њујорку за неколико месеци. То је град који је вирус највише погодио", рекао је Надал у интервју за АП.

Због пандемије корона вируса тенис је заустављен у марту, а АТП и ВТА суспендовали су турнире до краја јула.

Вимблдон је први пут отказан, док је Ролан Гарос померен са маја за јесен ове године, док се одлука о УС Опену очекује у наредним недељама.

Надал је изјавио и да му недостаје тенис и као и играње на свом омиљеном турниру Ролан Гаросу, на коме је 12 пута дизао победнички пехар.

"Недостаје ми играње тениса. Недостаје ми да играм турнир који највише волим. Истовремено, мој ум не размишља о томе. Фокусиран сам на покушај опоравка нормалног живота. Прво што морамо да урадимо јесте да вратимо нормалу", закључио је Надал.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести