НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА АНАЛИЗИРА НОВЕ ТРЕНДОВЕ ПОНАШАЊА ТЕНИСКЕ ПУБЛИКЕ Ђоковић: Волео бих да је навијач који ме је вређао сишао да "попричамо"

МЕЛБУРН: Волео бих да је навијач, који ме вређао на мечу против Попирин, сишао на терен, да ми приђе па да чујем шта је то било, да “мало попричамо”, рекао је, уз осмех, најбољи тенисер света Новак Ђоковић.
d
Фото: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

"Очекивао сам да ће атмосфера бити доста непријатељски постављена према мени и да ће стадион навијати за Аустралијанца, али нисам претпостављао да ће неки људи да иду тако далеко, вређајући…Неко је тада прешао све границе пристојног понашања, па сам морао да му се супротставим и да га позовем да дође и каже ми у лице оно што је говорио на трибинама. Он се тада, да не кажем у жаргону, уплашио и кренуо да се извињава са даљине", истакао је Ђоковић српским извештачима из Мелбурна.

Светски број 1 прокоментарисао је и веома актуелну тему уласка публике у стадион скоро по сопственом нахођењу.

"Спорт ће морати тим кретањима да се прилагоди. Те појаве нису нешто што долази, већ је ту неко време, део је наше садашњости. Сваки Гренд Слем је јединствен на свој начин; Ју Ес Опен је убедљиво најгласнији, где се све врти око те забаве и забавног програма. Публика је гласна, попије понеко пиће, забавља се и сматра да има право на то куповином карте, да може да каже ствари које жели, да се изрази и понаша како хоће. Да ли је то у складу са неким моралним кодексом и нормалним очекиваним понашањем на тениским турнирима? Вероватно и није у оваквим ситуацијама, а поготово оној која се десила против Попирина", поручио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести