НАЈВЕЋА ПОБЕДА У КАРИЈЕРИ Даниловић, срушила Гергес у Москви

БЕОГРАД:  Млада српска тенисерка Олга Даниловић остварила је највећу победу у каријери, пошто је победила 10. тенисерку света Јулију Гергес из Немачке 6:3, 6:3 за полуфинале турнира у Москви.
Olga Danilović na turniru u Moskvi foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Седамнаестогодишња Даниловић, која је у главни жреб ушла као "срећни губитник", направила је ново велико изненађење за трећи тријумф у престоници Русије над знатно искуснијом тенисерком.

Ћерка прослављеног српског кошаркаша Предрага Даниловића обезбедила је у прво WТА полуфинале у каријери, где ће играти са Белорускињом Александром Саснович (42. на свету).Уједно, Даниловићеву очекује и велики скок на ВТА листи са 187. позиције, тренутно за најмање око 40 места.

Турнир у Москви игра се за наградни фонд од 750.000 долара.

Даниловић после победе над Гергес: Сјајан осећај

МОСКВА:Талентована српска тенисерка Олга Даниловић, након што је изборила прво ВТА полуфинале у каријери, поручила је да се сјајно осећа због победе над 10. играчицом света Немицом Јулијом Гергес.

Ћерка легендарног српског кошаркаша Предрага Даниловић, данас првог човека КСС, савладала је Гергес 6:3, 6:3 за место међу четири најбоље тенисерке на турниру у Москви.

"Велика победа, посебно што сам играла против једне од најбољих тенисерки света у овом тренутку. Невероватан је осећај... Ово ми је био најтежи меч у Москви, можда резултат не говори тако", рекла је Даниловић после меча на конференцији за медије.

Она је додала да није имала велики план, као што га неће имати ни сутра у борби за финале против Белорускиње Александре Саснович.

"Не постоји велики план против најбољих играчица света, тренери су ми рекли да играм најбоље што могу, да не паничим, да будем фокусирана, не осцилирам и да се борим до краја. Не знам пуно о Саснович, али знам да је добра тенисерка и да је имала успеха у ФЕД купу. Играћу моју игру као што сам данас и видећемо шта ће бити".

Даниловић је до главног жреба у Москви стигла као "срећни губитник" и изнела је једну анегдоту како је сазнала да је завршила такмичење.

"Играла сам рано квалификације, око 10 сати и када сам изгубила мама ми је купила авио карте за повратак. Шетала сам Црвеним тргом када ми је тренер је јавио да се вратим назад на турнир, питала сам "Зашто? Изгубила сам и идем кући сутра", а он ми је одговорио да сутра излазим на терен као "лаки лузер". То је било невероватно".

Седамнаестогодишња Даниловић подсетила је руске новинаре да јој је Новак Ђоковић тениски идол.

"Србија је направила велике тенисере, у женској конкуренцији Ивановић, Јанковић и сигурно имам на кога да се угледам", закључила је Даниловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести