НАСТАВИО ЈУЖНОАМЕРИЧКУ СЕРИЈУ ПОРАЗА Алкараз повређен ПРЕДАО МЕЧ У РИЈУ Хоће ли то КОРИСТИТИ НОВАКУ

Млади шпански тенисер Карлос Алкараз доживео је велики пех, пошто се на АТП турниру у Рио де Жанеиру повредио и морао да преда меч после само два гема.
1
Фото: Youtube Printscreen

Он је на почетку меча успео да направи брејк у првом гему, али је, пошто је Тијаго Монтеиро вратио брејк, на опште изненађење свих подигао руку, извинио се противнику и пришао да се поздрави.

Испоставило се да је реч о изврнутом зглобу, повреди коју је зарадио већ при првим поенима меча и када је осетио да није спреман да одигра цео меч, донео је одлуку да је боље да преда.

Алкараз је на конференцији за медије после меча рекао да му је физиотерапеут поручио, како повреда није озбиљна.

Његов ривал на овом мечу, Тијаго Монтеиро, у наредном колу турнира играће против Бразилца Малигени Алвеса већ сутра.

Алкараз је претходне године две године успео да достигне финале овог турнира, који на АТП листи доноси 500 бодова. Претпрошле године је успео да освоји, међутим прошле је Нори био бољи и понео ту титулу.

Свакако ово рано испадање значи одузимање бодова, што би могло бити значајно за најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића у борби за останак на првом месту АТП листе. Новак ће овим повећати предност у односу на њега за још 300 бодова.

За друго место на турнирима нивоа 500 се добија 300 АТП бодова, тако да ће се после овог пеха тај број бодова одузети младом Шпанцу.

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести