Невакцинисани играчи ипак могу на Аустралијан Опен?

МЕЛБУРН: Невакцинисани тенисери вероватно ће моћи да учествују на Аустралијан опену, иако су званцници државе Викторије тврдили да то неће бити могуће.
tenis, freeimages
Фото: freeimages.com, ilustracija

Како преносе светски медији, потенцијална промена услова за долазак на Аустралијан опен може омогућити невакцинисаним играчима да се такмиче на првом тениском грен слем турниру 2022. године након што су проведу 14 дана у карантину.

Прошле недеље, званичници су рекли да играчи који нису примили две дозе вакцине против корона вируса, вероватно неће добити дозволу за турнир од 17. до 30. јануара у Мелбурн Парку.

Како преносе Њујорк Тајмс и мебурнске новине "Ејџ", рано у понедељак, проуцурио је мејл који је стигао на адресу ВТА, у ком се објашњавају правила учешћа за вакцинисане и невакцинисане играче, где се сугерише да ће невакцинисаним играчима вероватно бити одобрена виза, али да морају да проведу две недеље у изолацији у карантину.

Потпуно вакцинисани играчи не би морали да иду у карантин, а у мејлу се наводи да Тениска федерација Аустралије још увек ради са владом на детаљима, пошто се очекивало да држава Викторија постигне циљ вакцинације од 90 одсто одрасле популације до следећег месеца.

Наведено је да ће играчима бити дозвољено да почну да долазе у Аустралију од 1. децембра.

Ове информације су још увек незваничне и очекује се да их ускоро озваниче из владе државе Викторија.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести