Ноле, Јанко и Виктор поново заједно у српској репрезентацији

Србију ће на првом завршном турниру Светске групе ДК, 18-24. новембра у Мадриду, предводити најбољи тенисер света Новак Ђоковић.Ту су још двојица момака из генерације која је 2010. освојила историјску "Салатару" за Србију – Виктор Троицки и Јанко Типсаревић, јавља сајт Б92.
s
Фото: Youtube Printscreen

Осим њих, ту су и младе снаге Душан Лајовић, 33. играч света који је играо финале ДК 2013, те Филип Крајиновић, 46. рекет планете.

Српски тениски "Тим снова" ће се у новембру у чувеној "Каха магика" дворани у групној фази борити са селекцијама Француске и Јапана.

Победник Групе А у нокаут фази (четвртфиналу) играће против једне од две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена. Победник овог четвртфинала у полуфиналу снаге ће одмерити са победником из сусрета победник Групе Д и победник Групе Ф.

Финални турнир окупиће селекције: Аргентине, Аустралије, Белгије, Канаде, Чилеа, Колумбије, Хрватске, Француске, Немачке, Велике Британије, Италије, Јапана, Казахстана, Холандије, Русије, Србије, Шпаније и САД.

Свих 18 селекција подељене су у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести