НОЛЕ СЕ ВРАТИО Ђоковић преко Надала у финалу Вимблдона

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона после нестварне победе над Рафаелом Надалом у мечу који је трајао више од пет сати!
d
Фото: EPA/NEIL HALL

По сетовима 6:4, 3:6, 7:6 (11:9), 3:6, 10:8, у мечу који је укупно трајао пет сати и 17 минута, што га чини другим најдужим полуфиналом у историји Вимблдона.

Меч је такорећи трајао два дана, односно прекинут је синоћ при предности Ђоковича од 2:1 у сетовима, јер је на Вимблдону дозвољено да се игра до 23 сата по локалном времену.

Оба тенисера су приказала фантастичан тенис и на моменте надљудску борву у невероватно неизвесном мечу препуном преокрета до самог краја. Ипак Ђоковић је у последњем, петом сету, у којем на Вимблдону нема тај-брејка, после велике борбе успео да оствари предност од два гема у односу на љутог ривала из Шпаније и тако стигне до свог првог Гренд слем финала након испадања са листе топ 10 тенисера на свету, где ће играти против Јужноафриканца Кевина Андерсона. Он је претходно у петак, после шест и по сати игре, савладао Американца Џона Изнера са 3:2 (пети сет 26:24) у сетовима.

Финале Вимблдона је на програму у недељу од 15 сати
Фото: NIC BOTHMA / POOL

Ђоковић: За ово се живи

"Када завршите у 11 увече, морате да се вратите сутрадан у пола 11 ујутру на тренинг. Адреналин је веома висок. Није лако опустити се и спремити се. Мало времена је било за одмор, али тако сам срећан што сам успео да пребродим ово и дођем до финала. За ове мечеве се живи", рекао је Ђоковић после меча.
Ђоковић се у финалу састаје са Јужноафриканцем Кевином Андерсоном који је, такође, у пет сетова био бољи од Џона Изнера.

"Надам се да ћемо пре свега моћи да играмо обојица. Био је "тобоган" и за њега у последњих неколико мечева, али ово је невероватно достигнуће за мене после свега што сам доживео и окрећем се ка том финалу", истакао је он.

Финале Вимблдона је на програму у недељу од 15 сати.


Фото: DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL

Иначе, ово је био 52. међусобни дуел Рафе и Нолета, а наш прослављени тенисер сада води 27-25 у победама. 

Ово је Новаку пето финале Вимблдона у каријери, а турнир се игра за наградни фонд од 34 милиона фунти.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести