НОВАК O НАДАЛОВИМ ПРОЗИВКАМА "ФРУСТРАЦИЈИ И ГРЕНД СЛЕМОВИМА": Велико поштовање има Ђоковић за своје ривале

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тренутно је у београду где се припрема за напоре који га очекују до краја сезоне, а то су Мастерс у Паризу, Завршни мастерс у Торину, као и Дејвис Куп. 
djokovic
Фото: Youtube Printscreen

У паузи између тренинга, дао је опширан интервју за Спортал у којем је говорио о бројним актуелним тениским темама, а између осталог дотакао се и Рафаела Надала. Наиме, протеклих недеља актуелна је била изјава коју је дао Шпанац по којој би "за Новака била велика фрустрација да није успео да буде најбољи свих времена".

- Видео сам да је то отишло поприлично вирално, да су људи причали о томе. Свако има право на своје мишљење и како он тумачи неког другог у том контексту. То је све што могу да кажем. Рафа је велики шампион, ја га изузетно ценим и поштујем као шампиона, као мог највећег ривала, као човека и тенисера који је у великој мери учествовао у обликовању моје игре и мојих резултата које сам постигао. Немам намеру ни у ком погледу да разговарам у негативном контексту о њему или о Роџеру Федереру, јер моје поштовање надјачава можда нека негативна мишљења о њима. То је његово мишљење, са којим ја, наравно, нисам сагласан. Имам своје мишљење, али нећу га делити јер не желим да продубљујем ту тему. За тим нема потребе уопште - истакао је Новак.

Новак је говорио и о Олимпијским играма и изјави Патрика Муратоглуа по којој тенисери не могу да повежу Игре са Гренд слемовима.

- Видео сам његову изјаву и не бих се у потпуности сложио са њим. Олимпијске игре су најстарија спортска смотра. Сваки спорт који је олимпијски, Олимпијске игре вреднује, барем по мом мишљењу, као један од највиших приоритета. Једна од највећих части за спортисту је да представљаш своју земљу на Играма. Имао сам велику част да носим заставу на церемонији отварања у Лондону, и за мене Игре представљају изузетно посебно такмичење и посебан је осећај бити на том такмичењу које је толико ретко. Игра се једном у четири године и у односу на то вероватно многим тенисерима није приоритет и ја се у том делу слажем са Патриком: да однос већине тенисера према ОИ, поготово оних који су нижерангирани, није као што је према гренд слемовима. То сам сагласан и то је истина. Али ја лично не бих у потпуности био сагласан са тим јер је мени Игре пуно значе и ја једва чекам да будем на Играма. Надам се да ћу моћи још неку медаљу да донесем Србији.

 (Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести