"НОВАКОВ ОТКАЗ ИВАНИШЕВИЋУ ЈЕ НАЈБОЉА ОДЛУКА" каже Радмило Арменулић и додаје: "ЗНАМ КО ЈЕ ИДЕАЛАН ЗА ТРЕНЕРА"

Новак Ђоковић и Горан Иванишевић званично су се разишли ове среде и то је главна вест дана у свету тениса.
s
Фото: Инстаграм

Бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије и прослављени стручњак Радмило Арменулић сматра да је то најбоља одлука коју је могао да донесе први рекет света.

"Пресудили су резултати. Новак је установио да Иванишевић више не може да му поклони пажње колико му треба. Очигледно је да тренинзи више нису били активни, да је дошло до засићења. Мислим да Новак донео добру одлуку. Видећемо да ли ће све то бити успешно. Моје мишљење је да ће бити", рекао је Радмило Арменулић за Курир и додао:

 

"Новак је схватио да мора да поправи волеј, сервис, још неке важне ствари у својој игри. Сигуран сам да има некога у виду".

Арменулић озбиљно познаје и Ђоковића и Иванишевића.

"Горан је био мој играч! Одлично га познајем. Воли фантазије, а то није добро за тренера. Посебно тренера који води бригу о најбољем на свету. Плус, нисам сигуран да добро запажа детаље у тениској игри".

Арменулић има и предлог ко би могао да буде идеално решење за новог тренера Новака Ђоковића.

"Мислим да би Иван Лендл био идеалан. Он је озбиљан човек, био је озбиљан играч. Плус, максимално посвећено би схватио свој посао. Прво би унео сигурност Новаку, јер је и сам био такав играч. Са основне линије Лендл био је цар. Најсигурнији тенисер и данас у том сегменту игре. Лендл је имао активну игру са основне линије и ту је био најбољи на свету, на шљаци. Мислим да би могао много да помогне Новаку пред Ролан Гарос".

Марјан Вајда тренутно је без ангажмана...

"Шта знам... Вајда је био. Радио је са Новаком. Не треба враћати тренера. Никад. Не ради се то. Зашто?Ако је био успешан, очекује се да настави тако. Али, то није сигурно, па је притисак огроман. И друга важна ствар, Марјан Вајда је као члан фамилије Ђоковић, а то није добро".

"Правилан избор тренера може много да му помогне. Не само кроз тренинг, већ и кроз разговор. Новаку је сада најважније вратити самопоуздање. А, сведоци смо да то код њега иде врло брзо. Ако му нови тренер буде Лендл, очекујем позитиван резултат. Мада, биће тешко. Не треба заборавити, да јавност све сем освајања трофеја или турнира од Новакове стране доживљава као неуспех. А, то је велико оптерећење", јасан је Радмило Арменулић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести