Организатори Вимблдона: Нема померања, турнир почиње 28. јуна

ЛОНДОН: Упркос одлагању почетка Ролан Гароса за седам дана, овогодишњи Вимблдон одржаће се по унапред утврђеном термину од 28. јуна, саопштили су челници чувеног тениског грен слема.
tenis
Фото: pixabay.com

Раније данас, Тениска федерација Француске била је приморана да старт Ролан Гароса помери за 30. мај, услед бројних проблема изазваних пандемијом вируса КОВИД-19, поштовања протокола и придржавања свих епидемиолошких мера.

За такву одлуку добијена је подршка Борда четири грен слема, узимајући у обзир све околности и изазове са којима се суочавају организатори најзначајнијег тениског турнира на шљаци.

На овај начин тениска сезона на трави биће скраћена за седам дана, а почетак Вимблдона се неће одлагати, како би се избегла даља померања у тениском календару.

Од следеће године, размак између Ролан Гароса и Вимблдона поново ће бити три недеље, по одлуци која је донета 2015. и која је наишла на опште одобравање у тениском свету, пре свега због чињенице да тенисери имају довољно времена да се припреме за играње на другачијој подлози.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести