ОТКРИВЕНО Колико Ђоковић плаћа Иванишевића ОД БРОЈКЕ ВАМ СЕ ВРТИ У ГЛАВИ

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић сарађује с некадашњим хрватским тенисером Гораном Иванишевићем више од четири године, а заједно су освојили десет Грен слем титула.
Youtube Printscreen/ Sport Klub
Фото: Youtube Printscreen/ Sport Klub

Наш тенисер прошле године само од награда на турнирима зарадио је скоро 16 милона евра

Новак Ђоковић прошле године поново је исписао историју тениса, а у томе му је помогао тренер Горан Иванишевић (52). Ноле је лане освојио три Грен слем турнира, попео се с петог на прво место АТП лествице, победио у 56 мечева, а изгубио само седам. Наравно, због ових сјајних резултата, Ђоковић је био и тенисер који је највише зарадио од учествовања на турнирима.

Према службеним информацијама, Ђоковић је у 2023. години зарадио нешто мање од 16 милиона евра (15.936.097). Хрватски Национал открио је колико новца као тренер од Ђоковића добија Иванишевић. Како кажу, Иванишевић недељно добија између шест и десет хиљада евра као главни тренер српског тенисера.

Тако Иванишевић месечно заради до 40.000 евра, али та свота може да буде и знатно већа када добије бонус. Национал тврди да Иванишевић заради десет посто прихода од сваког Грен слема који освоји Ноле, а њих је, богами, много.

Иванишевић сарађује са Ђоковићем више од четири године, а заједно су освојили десет Грен слем титула (три Вимблдона, три Аустралијан опена, два Ролан Гароса и два УС Опена) и седам мастерс 1000 титула.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести